İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Hem şehir tiyatrolarını kuracağız hem özel tiyatroları destekleyeceğiz. 1 milyon tiyatro izleyicisine ulaşmayı hedefliyoruz" dedi. Yok artık süper oluyor galiba dedik okuyunca. Hadi bakalım hayırlısı bekleyelim ve görelim köşesine çekildik.

Bir süre ses çıkmadı. Sonra sanat kulislerinde karıştı ortalık. Olmaz bu iş cümleleri dönmeye başladı. Ardından haber bekler olduk. Araştıralım bakalım ne durumda dedik. Bir kaç eş dost ahbab sohbete oturduk. Baktık zemin atılmaya çalışılıyor cümleleri eşlik etmeye başladı bizde ki hadi oluyor galiba coşkusuna.

Sonra Alsancak da dürüm yerken karşımdaki Sevgili Orçun Masatçı’ya,

“Hani Orçun Masatçı, şehir tiyatroları için Soyer’e, ‘İzmir Şehir Tiyatrosu lütfen! çağrısında bulunmuştu” Fakat Şehir Tiyatrosu kuruluşu bir oldu bittiye getirilmemelidir. Birçok alanda belediyenin yürüttüğü arama konferansları muhakkak burada da hayata geçirilmelidir. Bir çalıştay düzenlenmeli ve kuruluş kurultayla belirlenmelidir.” demişti de hepimizin içine su serpmişti.

Aynen işte bu açıklamaları yapan Orçun’a tam ben ne durumda bu Şehir Tiyatroları Sevgili Dostum diyecektim ki o bana “Üzeyir şehir tiyatroları hakkında fikrini merak ediyorum. Biraz konuşalım mı?” dedi. Oha dedim içimden, çok iyi… Daha sonra ekledi. Şehir tiyatroları hakkında ulaşabildiğim herkesle konuşmaya çalışıyorum”dedi.

İşte şimdi oldu dedim ama bu sefer dışımdan. Çünkü bir işte o işle uğraşan işin ehli insanlarla sohbet ediyorsa, fikirlerini alıyorsa bu işin başındaki kişi o zaman bir şeyler iyi gidiyor demektir. Sağlam zemin atılıyor demektir o işte… süper…

Oturduk sohbete… Dürümler bitti sessiz bir ortamda fikrin nedir dedi. Bende dedim ki eğer fikir alıyorsanız bu iş iyi gidiyor. Sadece tiyatrolara alan açılmış sahne verilmiş tarzda bir ortam olursa olmayacak gibi dedim. Çalıştay yapılıp zemini sağlam atılıp. İyi işler çıkarılmak için yoğun mesailer yapılırsa uzun yıllar sürecek, İzmir için değeri büyük olacak bir oluşum çıkacak ortaya.

“Proje bazlı hareket etmek nasıl olur” dedi. Ekipler gelip oyun mu verecekler Büyükşehir’e nasıl yani dedim. Yok hayır işin ehli bir denetlemeden geçerek ekip ya da mesela Üzeyir gelip benim bir oyunum var. İzmir Şehir T,iyatrolarınd a yer almasını istiyorum diyecek. Gelecek çalışacak, hazırlayacak, oyununu yönetecek ve yer alacak dedi. Bak işte bu olur dedim.

Uzun konuştuk ama bu sadece özet kısmı. Şunu söylemek isterim ki zemin iyi atılıyor. Ve Tunç Başkan bu işin peşini bırakmış değil. Zemin sağlam olsun diye kurduğu ekiple çalışıyor.

Unutmayın Tunç Başkanım “ İzmir Şehir Tiyatrosu” istiyor. Ve İzmir bu konuda sanatçısıyla siyasetçisi ile halkı ile tam destek size.

Güzel sohbetti Orçun… Eyvallah...