Milli maç araları son 15 yıldır ülkemiz için en sıkıcı zamanlar olmuştur. Fatih Terim, Lucescu ve son olarak Kuntz’un oynattığı futbol, milli takımın izlenme ve desteklenme oranını ciddi oranda düşürdü.

Faroe Adaları yenilgisi ve Lüksemburg beraberlikleri hepimize gösterdi ki bu takımın geliştirmesi gereken çok yer var. Hamit Altıntop’tan torpilli bazı takımın oyuncuları, kendi takımlarında forma bulamazken milli takımda oynamaları ironik bir durum. Ligde Fenerbahçe ile birlikte en iyi futbolu oynayan Beşiktaş’tan oyuncu alınmıyor. Kendi takımlarında oynamayan oyuncuların şansı her zaman var. Berkan yerine neden Salih Uçan tercih edilmedi çok merak ediyorum. Salih neyi eksik yapmış olabilir? Skor katkısı var, fizik mücadele var, yetenek zaten var ee neyi eksik yaptı da seçilmedi anlamak çok güç. Berkan ne yaptı diye soracak olursanız, skor katkısı yapmadı, ligde 1 maç dışında hepsinde çok komik süreler alıp 5 maçta 103 dakika süre alarak milli takımı hak etti diye düşündü sanırım Hamit Bey. 

Maçların ardından da verilen imajın amatörlüğünü her birimiz izledik. Masaya vurarak konuşmalar, yüksek tondan iddialar vs. bildiğimiz kahvehane ağzı. E hal böyle olunca o takımda oynayan futbolcu da umursamıyor. Çıkıp, “Biz yanlış tercihte bulunduk Türk halkından özür dileriz.” demek bu kadar zor olmasa gerek. Ki bana güvenin diyor Hamit Bey. Sana tam olarak neden güvenelim? Yukarıda verdiğim Salih ve Berkan örneği gözümüzün önündeyken nasıl güvenelim? Samimi değilsiniz. Kendi çıkarlarınıza göre hareket ediyorsunuz. Açıkçası milli aralar hemen bitsin diye gün sayıyoruz.

Lig’e dönecek olursak, kuşkusuz haftanın en merak edilen maçı Beşiktaş-Fenerbahçe arasında oynanacak derbi karşılaşması olacaktır. En tempolu oyunu oynayan iki kulübün maçları son yıllarda olduğu gibi bu sene de renkli ve bol gollü geçecek gibi görünüyor. Jorge Jesus ile başka bir kimliğe bürünen Fenerbahçe, bana göre derbide gülen taraf olmaya daha yakın. Son Rennes deplasmanında yaptığı gibi Beşiktaş’ın sahasında da kendi oyununu rakibe diretirse kazanmaya yakın taraf olacaktır. Beşiktaş ise Weghorst ve Nkoudou üzerinden ataklarını şekillendirip maçı kazanmak isteyecektir. Kim kazanırsa kazansın, futbol severleri mutlu etmeye yakın bir maç bizleri bekliyor olacak.

Göztepe’de teknik direktör resmi olarak halen açıklanmasa da Ekrem Dağ sarı-kırmızılı ekibin yeni teknik patronu olmaya yakın. Son anda bozulmaz veya tercih değişmezse Pendikspor maçı ardından resmi açıklama yapılır diye düşünüyorum. Şimdiden hayırlı olsun.