TFF sonunda eline yüzüne bulaştırdığı Süper Kupa Finali’nin oynanacağı yeri ve tarihi açıkladı. 7 Nisan 2024 günü Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu maça ev sahipliği yapacak. Ancak ben, bu maçın yine erteleneceğini düşünüyorum. Sebebi ise yine iş bilmezlik.

Orta Doğu’nun bu kadar karışık olduğu bir dönemde maçı neden oraya en yakın bölgeye verirsiniz anlam veremiyorum. Maç günü öncesi veya 1 hafta öncesi bölgeye Suriye’den gelebilecek herhangi bir saldırı olursa ne olacak? Yaşanabilecek facianın boyutlarını düşündünüz mü hiç? Samsun dururken neden Şanlıurfa? Deprem bölgesi olması sebebiyle karşılaşmanın burada oynanacağı söylendi. Ancak güvenlik önlemlerini alabilir misiniz? Kim bilebilir o gün oraya bir saldırı olmayacağını. Umarım öyle bir durum yaşanmaz da biz de sonunda final maçını izleyebiliriz.

Tarih 12.05.2013, Fenerbahçe ve Galatasaray maçı oynandı. Fenerbahçe maçı 2-1 kazandı. Maçtan sonra Portekizli oyuncu Raul Meireles’in yaptığı bir hareket önce sosyal medyaya düştü sonra infial yarattı. Bizim davulcu TFF ise hemen ertesi gün stadyumdan ve yayıncı kuruluştan tüm görüntüleri istedi. Sosyal medyadan paylaşılmış tüm görüntüleri topladı ve disiplin kuruluna konuyu sevk etti. Maçtan 3 gün sonra ise Meireles’e 4 maç men cezası verildi.

Geçtiğimiz Pazar günü oynanan Ankaragücü-Galatasaray maçında da İcardi, Ankaragücü tribünlerine Meireles’in yaptığı aynı hareketi yaptı. Üstünden 5 gün geçti TFF davul çalmaya devam ediyor. Sesi bastırmak için de daha çok vuruyor davula ki duymasın oradan gelen sesleri. Çünkü duyarsa, ceza vermek zorunda. Geçmişte Rosie, Sadık, Nouma ve Meireles örnekleri önündeyken bundan kaçamayacağının farkında. Ancak olayı görmezden gelerek her şeyi yapabiliyorlar. Federasyonun arka bahçesinde gezenler de cazgırlık yapıyor ki herhangi  bir sorun yaşamadan konunun üzeri kapatılsın. Yayıncı kuruluş ise özet görüntülerde tam o an yaşanacakken açıyı değiştiriyor. Demek ki görüntüler var. TFF bunları talep etti mi? Talep edildiyse görüntüler teslim edildi mi?

Gelelim İcardi cephesine. Görüntüler ilk çıktığında montaj diye ortalığı yangın yerine çevirdiler. Sonra görüntünün kaynağının bir Galatasaray taraftarı olduğu ortaya çıktı. Aslında övünmek için attığı bir video, vatandaşın başına binbir çorap olarak geri döndü. Montajcılıkla, ajanlıkla ve fetöcülükle bile suçlandı bu arkadaş. Sonra ise görüntülerin montaj olmadığı ortaya çıktı. Şimdi ise herkes üç maymunu oynuyor. Kimi satılmış ahlaksızlar da ekrana çıkıp yapılan hareketi normal buluyorum falan diyor. İcardi’nin ne kadar ahlaklı olduğundan bahsediyor.

Maradona bu çok ahlaklı futbolcu için çok güzel bir açıklama yapmıştı zamanında;
“İcardi bir hain. Arkadaşının evine yemek için gidip sonra o arkadaşının karısıyla evlenemezsin. Maxi Lopez’e yapılan bir ihanettir. Hayatında ve futbolda bu ahlaksızlığının bedelini ödeyeceksin.”

İyi futbolcu, kötü futbolcu bunu tartışmıyoruz. Adamın ahlak kuralları bizimkiler gibi değil. Sosyal medyada bahsi geçen karısının çıplak fotoğrafını paylaşan adamın ahlak bekçiliğini bizim satılmış kalemlerimiz yapmasın. Adam kendisi ilan ediyor zaten. Bu sebepten dolayı TFF artık bu konuda en azından bir açıklama yapmalı. En azından görüntüler bizim ahlak kurallarımıza uyuyor diye bir açıklama yapmalı. Sessiz kalıp insanları aptal yerine koymayı bırakın. İşinizin gereğini yapın.