Geçtiğimiz gün oynanan Göztepe- Bandırmaspor maçında ilginç bir olay yaşandı. Göztepe’nin 3-1 kazandığı maçta yaşanan bir çarpışma da başından yaralanan iki futbolcunun da tedavisi Göztepe teknik ekibi tarafından yapıldı. 

Göztepe sağlık ekibinin sevilen isimlerinden Mehmet Olgun, Göztepeli futbolcunun yaralanan başını sardıktan sonra Bandırmaspor’un sağlık ekibinin yanına koştu. Yerde tedavisi devam eden Bandırmasporlu futbolcunun da yarasını sararak hem taraftarlarından hem de rakip taraftarlardan alkış aldı. Araştırdığımızda, geçtiğimiz yıllarda Konyaspor maçında bunun gibi bir olaya da rakip takım sağlık heyetinden önce sahaya girip müdahale etmesi, yine Adis Jahovic Konyaspor’da oynarken yaşadığı bir sakatlığa müdahale etmesi sebebiyle de, Olgun’un, “Sportif ve Centilmen Davranış” dalında Fair Play ödülüne aday olması bekleniyor. Her başarıdan önce düşünülmesi gerektiği gibi düşünen, sağlık ve centilmenlik ruhuyla hareket eden Göztepe teknik ekibini, bu örnek davranışından ötürü ödüllendirmek ve takdir etmek gerekiyor.

Bandırmaspor maçıyla çıkışını devam ettiren Göz-Göz’de ise sportif açıdan yüzler gülmeye başladı. Ligin başlarında yaşanan beklenmedik puan kayıplarıyla iyi başa çıkan sarı-kırmızılılar, liderle puan farkını 11’e indirdi. Play-off hattının ise artık çok yakınındalar. Gerekli takviyelerle güçlendirilmesi beklenen kadronun yeniden Süper Lig’e çıkması, çok uzun sürmeyecek gibi görülüyor. Taraftarlarının da desteğiyle son iki maçını kazanarak yoluna devam eden Göz-Göz, hedef büyütmüş durumda.

***

MHK gitti, Lale devri başladı. Ancak gerçekten başladı mı?

Eski MHK başkanı koyu Galatasaraylı Sabri Çelik’in MHK başkanlığını bırakmasının ardından Lale Orta yeni MHK başkanı olarak göreve başladı. Başladı başlamasına ama tartışmaları da beraberinde getirdi.

Öncelikle Sabri Çelik’ten sonra göreve gelmesinden ötürü en sert açıklamaları Galatasaray taraftar toplulukları ve yönetim nezdinde yapıldı. Rakiplerinin Lale Hanım’dan çıkar elde edeceği, kendilerinin ise hakemler tarafından durdurulacağı söylemi çok fazla dile getirilmeye başlandı. 

Ancak, Sabri Çelik döneminde neler yaşandı? Ofsaytımsı terimi dilimize girmedi mi? Yani bu itirazlar, ağlamalar ayrıcalık istemenin bir diğer yolu mu? Önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Transfer sezonu geçtiğimiz yıllara göre daha durgun geçiyor. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartlar, kulüpleri de etkilemiş durumda. Kulüplerin harcamaları hem FPP hem de UEFA tarafından izlenirken, banka yapılandırmaları ve harcama limitleri de ellerini kollarını bağlıyor. Dikkatli olunması gereken yıllar çoktan geçmiş olsa da artık zararın neresinden dönülse kar etmiş olacaklar. Çünkü bu mali tabloların sürdürülebilir olmadığı apaçık ortada. Taraftar gazını almak için yapılan transferlerin acılarını şimdi çok daha büyük borçlarla çekmemek için en iyi yolu bulmak gerekiyor. İhtiyaç transferi dışında yapılan tüm transferler, kulüplerin ileriki yıllarında küçülmelerine sebep oluyor.

Bu durumun önüne geçmek ve daha sağlıklı bir ekonomik düzenin oluşması için çabalayan tüm kulüpler, umarım hak ettikleri yere gelirler.