Muhalefetin ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu, mutfağından çektiği videolarla ülke gündemini, hatta uluslararası basının gündemini belirliyor.

‘Kürtler’, ‘Aleviler’ başlıklı videoları, AKP’nin seçim vaatlerini çalması üzerine TikTok için çektiği ‘Kopya çekmek kötüdür, Büt’e bırakmayalım ilk turda bitirelim’ videosu en dikkat çekenlerden…

Halka karşı samimi ve net olunca, anlaşılmak, kitlelerin desteğini almak çok da zor değil.

‘Kürtler’, ‘Aleviler’ başlıkları, gerici propagandanın sakızı haline getirilen maddelerin başında geliyordu.

Dürüstlüğü ile halkın gönlünü kazanan Kılıçdaroğlu, ikisinde de eğmeden bükmeden tavır takındı. Ve tahmin edilenin üzerinde destek aldı.

Sahici olmak, halka yalan söylememek, sebatla halkın menfaatine olan gerçeklerin altını çizmek; toplumsal kutuplaşmaları tuzla buz edebiliyor.

Hamaset devri kapanıyor.

Kutuplaştırma ile sürdürülen saltanata, yan yana gelen ve empati yapma kabiliyeti gelişen milyonlar son verecek. Az kaldı…

***

Son videosu ise,  ‘yiğitlerim’ oldu.

Kılıçdaroğlu, özellikle merkez sağ seçmenin sempatisini kazanan Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarını yanına alarak, iki Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayının yapacaklarını anlattı.

‘Sana söz, yine baharlar gelecek’ temelli seçim kampanyası, 31 Mart yerel seçimlerine atıf yapan bir devamlılığın altını çiziyor. Esasen bu seçimlerde elde edilecek olan zafer, yerel seçimlerde Kılıçdaroğlu önderliğinde 11 Büyükşehir’in kazanılmasından alacak gücünü…

Sonrasında ise ‘Bay Kemal sözünden dönmeyecek’

O sözleri hayata geçirebilmenin önemli ayaklarından biri kuşkusuz yine yerel yönetimler olacak.

İki Büyükşehir Belediye Başkanı merkezi yönetime dahil olurken, Türkiye’nin 3. büyük şehri İzmir’in Belediye Başkanı Tunç Soyer, olanca yaratıcılığı ve mütevaziliği ile iktidarın belediye başkanı olmaya hazırlanıyor.

Fazıl Say’ın bestelediği 100. Yıl Marşı’nın fikir babası olan Tunç Soyer, Cumhuriyet’in 100. Yılında Sosyal Demokrat Belediyeciliğin de kutup yıldızı olacak, bu şimdiden belli.

Kamucu politikalarıyla Çankaya Köşkü’ne yürüyen Kılıçdaroğlu, ‘sözünden dönmeyeceği’ vaatlerinin yerel ayaklarını Tunç Soyer ile örecek.

En az çeyrek asırdır, merkezi iktidardan hak ettiğini alamayan İzmirliler, yeni dönemin adil paylaşımı ile İzmir’de neler yapılabileceğini görecek; dahası, tüm Türkiye’de ses getiren, milyonların sevgisini kazanan politikalara da imza atıldığına tanık olacak.

Başkan Soyer, merkezi seçim kampanyasından rol çalmamak üzere olsa gerek; iktidarın belediye başkanı olduğunda neler yapacağının detaylarına henüz girmiyor.

Ancak kendisini yakından tanıyanlar, yapabileceklerinin ufuklarını şimdiden tahmin edebiliyor.

***

Öncelikli görevimiz; bu yorgun, beceriksiz, bencil, halk düşmanı iktidardan kurtulmak.

Hem de ilk turda!

Ötesi, 100. Yıl Marşı’nda…

“Türküler söyleyelim

Aksın dolsun yüreğimize

Yarınların ışığı

Daha ne bekliyorsun

Toprak gülsün, gök tutuşsun

Güneş yansın, dönsün dünya

Daha daha, nice nice yüzyıllara

Dönsün dünya”