Nerede kalmıştık? Şimdi yeniden birlikte adım atmaya devam edelim, İz Gazete 6. yıl buluşması İzmir’i omuz omuza buluşturdu. İzmir kendini ikiye katladı.

*Konak Belediye Başkanı Sayın Abdül Batur ile önceki dönem Belediye Başkanlığı görevini icra eden Sayın Sema Pekdaş el ele, dayanışma içerisinde. Ne mutlu!

*İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’in ödülünü gazetemizin emekçisi Yağız Barut tarafından alması önemli bir mesaj!

Ve daha onlarca örnek vardı o anlarda. Ne güzel ki İz Gazete herkesi bir araya getirebilen İzmir’i İzmir yapan değerleri taşıyan bir aile oldu. Ailemiz gün geçtikçe büyüyor.

İz Gazete ile bir ömrü paylaşmak dileğiyle; yazalım, paylaşalım.

Belediyeler ve Sendikalar

Bundan sonraki yazılarımda zaman zaman Belediyeler ve Sendikalar arasındaki ilişkilerin boyutuna büyüteç tutacağım.

İzmir’de belediyelerdeki ötekileştirmelerin azalması, onun bunun adamı söylemlerinin artık bitmesi ve liyakatin öne çıktığı kurumsal sistemler üzerinde herkesin işine odaklanmasına ihtiyacımız var.

Üretemeyen insanların işidir birilerini ötekileştirmek, öyle ki 5 yıllık Belediyecilik hayatımda ve ikamet ettiğim ilçelerdeki Belediyelerdeki durumları gördükçe nutkum tutuluyor ve yetti gari demekten kendimi alamıyorum.

Bitirin yahu şu kötücül tarafınızı!

Kooperatifler

Görüşmeyeli, bende işlerin hacmi büyüdü. En son buluşmamızda, Şirince’de pandemiyi geçiriyordum, şimdi Van’a kadar kooperatiflere destek olmaya çalışıyorum. Katıldığım eğitimlerde, toplantılarda herkesi ilgilendirdiğini düşündüğüm gözlemlerimi paylaşayım. Deneyimlerimizden yararlanalım.

FAO, 2021 sonu itibariyle 13 şehirde, 22 kooperatife destek oluyor. Bir de benim tarafta, ŞirinceKoop ve YarenKoop çalışmaları devam ediyor… Üretmeye, paylaşmaya devam edelim.

Salı’dan Salı’ya

Haftanın ikinci günlerinde buluşmak üzere, Salı’dan Salı’ya birlikteyiz. İz Gazete’nin 6. yılına “bİZ zamanı” diyerek girdik, şimdi 2’leri çoğaltalım; değerlerde buluşalım ve bu değerleri birlikte dile getirelim; kapsayıcı, dahil edici yaklaşımlarla büyüyelim. Herkesin biricik olduğu anlayışıyla birbirimize değer katalım, öfkesini kusanlara bile. Öfkeyle kalkanların çaresizliğine çare olmayı başarabilirsek bir şeyler dönüşmeye başlar: zamanla, sabırla…