Malumunuz neredeyse her yeni gün, akıl almaz saçmalıklarla dolu açıklamaları okuyoruz. Kendisine parti içinde yer açmak isteyen kimi Akp’li ve Mhp’li siyasetçiler hiç bir gerekçesi, temeli olmayan saldırılar gerçekleştiriyor. Tabi onları, kendisini basın zanneden kağıt israflarının köşe yazarları hatta başyazarları da takip ediyor. Sosyal medyada hazır kıta beklettikleri trol ordusu bu saçmalıkların algı operasyonu olarak kullanılmasını sağlıyor. Aslında bütün bunları çok öncelerden kimi emperyalist devletlerin çalışma biçimlerinden biliyoruz. Ortaya doğru olmayan bir bilgi atarak bunun taraflarını oluştur, bilgiyi kesin doğru olarak kabul ederek kişinin itibarına saldır. Bu toplumsal anlamda bir patlamaya yol açsın. Sonra sivil toplum örgütlerini kullanarak süreci devam ettir.

            Son zamanlarda muazzam bir gösteri ortaya koyan dansçı üzerinden bir saldırı planladılar. Dansçının ne kadar başarılı olduğunu, Ziya Azazi adını Google’a yazarak anlayabilirsiniz. Dansçının söylenen gibi semazen gösterisi yapmadığını da açıklamalardan okuyabilirsiniz. Kaldı ki Ziya Azazi Türkiye’yi birçok ülkede temsil etmiş, eleştiri getirenlerin üyesi olduğu partinin hükümet olduğu dönemlerde, temsiliyeti bakanlık tarafından defalarca onaylanmış ve Devlet Opera Balesinin birçok temsilinde yer almıştır. Üstüne üstlük aynı gösteriyi başka yerlerde de daha önce sergilemiştir.

            Burada asıl olan bir gösterinin eleştirilmesi değil, birçok alanda gerçek olmayan haberlerle Tunç Soyer’in yıpratılma planıdır. Cumhur İttifakı, birleştirici, çok sesli, çok kültürlü, naif ve kapısı herkese açık, kavgacı-kutuplaştırıcı üsluptan uzak duran bir liderin sivrilmemesini istemektedir. Beslendikleri damarın tıkanmasına yol açacak bu hal, onları mantıkları dışında ve hadleri üstünde delilikler yapmaya itmektedir. Seçimi kazandığı günün ertesi en az oy aldığı bölgeye giden Tunç Soyer, herkesi dinlediği, anlamaya çalıştığı tavrıyla iktidarın korkulu rüyası olmuştur. Bu yüzden böylesine bir siyasi iklimin kendilerinin sonunu hazırlayacağına inandıklarından, korkularıyla beraber saçmalamaya devam etmektedirler. Kutuplaştırmak için kullandıkları eleştiri dili herkesin malumudur. Özellikle kendini gazete sanan kağıt israfı tarafından yazılan sütunlar haberden çok, açık bir saldırının göstergesidir. Bizden olmayanı susturma yöntemlerinde mahirleşmek isteyen iktidar, bilginin kirlenmesi, manipüle edilmesi gibi yollara ustalık döneminde sık sık başvurmakta, çamur at izi kalsın politikasından ise asla vazgeçmemektedir.

            Ne yazık ki insanların yaşamlarından kopuk, onların kültürlerinden bihaber yaşayanlar, eski yöntem ve taktiklerinin artık çok çabuk bertaraf edildiğini anlamakta güçlük çekmekte. Her birinizin aldığı bot hesaplar gerçeği flulaştırmaya yetmemekte. İzmir, iyi yönetiliyor. İzmir iyi yönetilmek için gecesini gündüzüne katan bir başkana ve onun gibi memur olma görevinin dışında işini aşkla yapan belediye çalışanlarının azmiyle yürüyor. İzmir’e hizmet etmenin memurluğuna soyunmuyorlar, İzmir’e aşklarını gösterme çalışıyorlar. Her aşık hata yapar ama fikri diri olanın yaptığı hata, alın teri şüphesiz halkta karşılığını dayanışmayla bulacaktır. Ortak akıl, kolektif üretim diyenler kazanacak, Ortaçağ karanlığının içinde olduğunu fark edemeyenler kaybedecektir. Açın pencereyi cumhur ittifakı güneş doğuyor, hepinize günaydın!