Öncelikle geçtiğimiz günlerde Kovid-19’a yakalanan Altay Spor Kulübü Başkanı Sayın Özgür Ekmekçioğlu’na geçmiş olsun dileklerimi ileterek başlamak istiyorum yazıma. Umarım en kısa zamanda sağlığına kavuşarak görevinin başında yerini alır. Bu zamana kadarki tüm yazılarımda haftanın ya da dönemin önemli olaylarına dikkat çekmeye çalıştım. Fakat bu hafta bunun dışına çıkarak bazı konulara değineceğim. Israrla sorduğumuz ama cevap almakta bir türlü başarılı olamadığımız bazı soruları bir kez de buradan soracağım. ALTAY SPOR KULÜBÜ’NDE NELER OLUYOR? Gerçekten artık birinin bunu açıklaması gerekiyor diye düşünüyorum. Ne taraftarların, ne de spor basınının İzmir’in güzide kulübüyle ilgili ne olup bittiğinden haberi yok maalesef. Ben şahsım adına merak ettiğim bazı konuları buradan maddeler halinde yetkililere sormak istiyorum.

-Altay Spor Kulübü’nün Kaç yöneticisi vardır? Bu kişiler kimlerdir?

-Altay Spor Kulübü’nün hangi futbolcusu kaç para maaş almaktadır?

-Altay Spor Kulübü’ne transfer edilen futbolculara verilen Opel marka araçların bedelleri kim tarafından ödenmektedir?

-Altay Spor Kulübü’nün güncel borcu kaç milyon liradır?

-Altay Spor Kulübü’ne sezon başı yapılan büyük patron baskını sonrasında, muhasebe hesaplarına kim, neden, hangi sebepler doğrultusunda inceleme getirmiştir?

-Altay Spor Kulübü’nde sezon başına kadar görev yapmakta olan kişinin ayrılık sebebi nedir? Görev aldığı süre boyunca ne kadar maaş almıştır?

-Altay Spor Kulübü bünyesinde bulunan diğer branşların şubelerine (voleybol, kadın futbol vb.) son 5 yılda ne kadar maddi yardım yapılmıştır eğer yapılmadıysa neden yapılmamıştır?

-Altay Spor Kulübü Başkanı Sayın Özgür Ekmekçioğlu Ekim ayında bir mali kurul yapacağını söylemişti. Daha şeffaf bir yönetim anlayışı ile yola devam edeceklerini belirten ekip bu kurulu neden gerçekleştirmedi?

-Altay Alsancak Stadyumu’nda son durum nedir ve stadyumun tahsisiyle ilgili bir gelişme yaşanıyor mu?

-Alacakları ödenmeyen Kappel, Putsila ve Scuk FİFA’ya başvurup kulübe ihtarname yolladılar. Bu isimlerin alacağı miktarlar nedir? Eğer ödeme gerçekleşmez ise ne gibi sorunlar doğuracaktır?

-TFF 1.Ligde sahada sadece 5 yabancı bulundurulmasına izin verilirken, neden 10 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalandı?

-Altay Spor Kulübü Başkanı Sayın Özgür Ekmekçioğlu 16 Eylül tarihinde kendi sosyal medya hesabından bir sonraki hafta yapılacak bir canlı yayın üzerinden tüm soruları yanıtlayacağını söylemişti fakat bu gerçekleşmemişti. Bu yayının neden gerçekleşmediğini de ayrıca merak ediyorum.

   Bu sorulara çok daha fazlası eklenebilir fakat öncelikli olarak bunların yüksek önem taşıdığı kanaatindeyim. Göreve geldiği günden bu yana elinden geleni yapmaya çalıştığını düşündüğüm Başkan sanki bu sezon biraz yorulmuş ve kontrolü kaybetmiş gibi gözüküyor. 2016 yılından beri yürüttüğü görevinde bu sezon ilk kez harcanacak paraların miktarlarına kendi karar vermediğini hepimiz biliyoruz. Daha iyisinin yapılabileceğini hem spor kamuoyu hem de Altay camiası biliyor. Kimi eski başkan uzun süredir kimse gelip kendisinden para istemediği için sesini çıkartmıyor, kimi ise hayatında kulübün kapısından içeri adım bile atamamışken şimdi her şeye kolaylıkla ulaşabildiği için susuyor. Bu süreçte ise sadece Altay Spor Kulübü’nün menfaatlerini gözeten gerçek İzmirliler ve Altaylılar hain ilan ediliyor.

Defalarca kez bir canlı yayında konuğum olup merak edilenleri cevaplaması için Sayın Ekmekçioğlu’nu programa davet ettim. Dönemin İletişim Koordinatörü Can Erbesler aracılığıyla talebimi kendilerine ilettim fakat hep çekingen davrandılar, davranmaya da devam ediyorlar. Sonrasında yaptığım araştırmalar sonucunda bu durumun bana veya İz Televizyonu’na karşı bir tutum olmadığını, uzun süredir hiçbir televizyon kanalıyla bir görüşme gerçekleştirilmediğini öğrendim. Şunu unutmamak lazım bu şehrin insanları için manevi değerler birçok somut şeyin önündedir. Demek istediğim tuttukları takımın sadece sahada başarılı olması, sadece galip gelmesi bazen yetmez. Kurtuluş Savaşı ve Kuvâ-yi Milliye ruhuyla kurulan Altay Spor Kulübü taraftarları içinde, kulübün fabrika ayarlarındaki değerlerin daha önemli olduğunu düşünenlerdenim.

Unutmadan şunu da söyleyip yazımı öyle noktalıyım. Televizyona çıkıp taraftarlardan gelecek soruları yanıtlamaktan ne kadar imtina edilse de, ben Altay Spor Kulübü Başkanı’nın cevaplayamayacağı hiçbir soru olacağını düşünmüyorum. Düşünmek dahi istemiyorum. Umarım bu konuda hiçbir zaman yanılmam.

“Liderlerin kalitesini anlamanın en kısa yolu, etrafındaki kişilere bakmaktır.”      

Nicola Machiavelli