Zor bir süreçten geçiyoruz fakat bugünler geride kalacak. Buna bütün kalbimle inanıyorum. Peki bugünlerde neler yaparsak psikolojimizi sağlam tutarız birlikte bunun üzerine konuşalım. Malum panik ve korku içindeyiz. Hepimiz anksiyete hissediyoruz. Öncelikle rutinlerimize devam edelim her gün yaptığımız alışkanlıklarımıza ve işimize. Şartlar elverdiği kadar yapalım normalde neler yapıyorsak gün içinde, elbette kendimizi koruyarak. 2020 için neler tasarlamışsan, onları hayata geçirmek için elinden geleni yap. İmkanların dahilinde devam et yapmak istediklerine bu senin kendini çok daha iyi hissetmeni sağlayacak, psikolojini güçlü tutacak.

Gelecekten kendine mektup yaz. Yani tüm bu yaşadıkların, salgın bitmiş, her şey geride kalmış, bir an için bunu hayal et ve gelecekteki halinden kendine bir mektup yaz, bu sana gerçekten çok iyi hissettirecek. Aile bireyleriyle oyun oynamak. Bu süreçte ve aslında her zaman bize iyi gelen şey hep birlikte oyun oynamak. Oyun huzurlu ve keyifli vakit geçirmek için bulunmaz bir araç.

Bu süreçte uyku düzenine dikkat etmelisin. Çünkü düzenli uyku sana güç verir kendini daha huzurlu hissetmeni sağlar. Bu günlerde çok doğal olarak sürekli salgından konuşuyoruz, sohbetlerine gündemin dışında normalde de neler konuşuyorsan onları da ekle, bu sana çok daha iyi gelecek.

Kendimizi iyi hissetmek için başka neler yapabiliriz? Gün içinde kendimizi pozitif mutlu hissedebilmek için yapmamız gereken neler olabilir? Hadi gelin hep birlikte düşünelim. Mutlu huzurlu hissedebilmek için yapabileceğimiz o kadar çok şey var ki...

Sabah rutini ile başlayalım. Sabahleyin kalkınca neler yapıyorsunuz? Apar topar evden çıkıp işe mi koşuyorsunuz? Eminim bu size hiç iyi gelmiyordur. Bunun yerine sabah rutini oluşturun. Bu, müzik dinlemek olabilir. Bu 5 dakikalık bir rutin de olabilir. Kahve içmek olabilir. Hayal kurmak olabilir. Bugünün nasıl geçmesini istiyorsanız bunu yazmak da olabilir. Mesela ben her sabah uyandığımda pencereye doğru giderim güneşe bakarım birkaç saniye. Güneşi selamlayarak güne başlarım. Bu da benim rutinim