Gazeteci İsmail Saymaz’ın ‘Şehvetiye Tarikatı’ isimli kitabına başladım.

6 Bölümden oluşan 120 sayfa bir kitap ‘Şehvetiye Tarikatı’…

“İsmail Saymaz, ilkokul mezunu, Arapça ve Kur’an bilmeyen, hatta namaz ve oruç gibi ibadetleri yerine getirmeyen, bazılarının yüzlerce müridi olan, haklarında dava açılmış altı sahte şeyh vakasını inceliyor. Bir kısmının Kur’an kursu da işlettiği, tekke sahibi olduğu bu şeyhler, şehvet ile servet edinme arzusunun iç içe geçtiği bir dünyada, yüzlerce kadın ve erkeğin iradesini teslim alıyorlar. Haklarında şikâyet veya ihbarda bulunulmadıkça, faaliyetlerini yıllarca sürdürebiliyorlar. Esas olarak, devlet tarafından “gerçek şeyhlere” tanınmış resmî hoşgörüden, koruma zırhından ve dokunulmazlıktan yararlanıyorlar. Şehvetiye Tarikatı, kısa yoldan servet edinme hırsının ve bastırılmış cinsel arzuların dinî inançlar temelinde kışkırtılıp, kullanıldığı bir dünyaya ışık tutuyor”

Kitabın arka kapak tanıtım yazısında böyle yazıyor.

Sahte Evliya, Açıkgöz’ün Cinleri, Sözde Tekke, Badeciler Tarikatı, Şeyhin Haremi, İslam’ı Keyfine Âlet Etmek… Bölümlerin başlıkları…

Açıkgöz’ün Cinleri bölümünde ‘Eski vekili de dolandırdılar’ ara başlığı ile başlayan 7 sayfalık bir ‘hikaye’ var.

Hem bölümü hem de bu 7 sayfayı dehşet içerisinde okudum. Nevzat Açıkgöz isimli sahte bir şeyh, kendisine ‘kurban’ olarak belirlediği varlıklı kişilere, “Evinin altında cinler tarafından korunan hazine var. Bu altınları çıkaracağım ve yarısını da sana vereceğim” diyor ve ikna ediyor. Elbette bir şartla… Suriye’den ‘bahur’ alınması gerekiyor ve bunun maliyeti de ortalama 300-400 bin dolar.

Allah’a ve cinlerin varlığına inanan, gayet zengin ama açgözlü birçok kişiyi dolandırıyor Açıkgöz Çetesi.

İşin ilginci bunlardan biri de 2002 ve 2007’’de üst üste iki kez CHP’den Hatay Milletvekili seçilen Abdülaziz Yazar.

Çete, Yazar’a giderek “Allah’ın çok sevdiği kulusunuz. İnsanlara çok yardım etmişsiniz. Allah size yer altı aslanları ile hediye gönderdi. Evinizin altı tonlarca altınla dolu. Bu altınları bizden başkası duyarsa, yeraltı aslanları altınları yok eder. Seni ve aileni de cinler rahat bırakmaz” diyor. Koca milletvekili de bunu yiyor.

Altınların cinlerle kavga ede ede çıkarılması için sırasıyla 170 bin dolar, 350 bin dolar, 400 bin dolar, 500 bin dolar, 100 bin dolar veriyor. Cinlerle savaşan şeyhler, Suriye’den gelen ve cinlerin öldürdüğü hocalar, bahurlar… Olaylar olaylar. Toplamda 1.520.000 dolarını kaptırıyor ama ancak 3 ay sonra dolandırıldığını anlayabiliyor.

Çeteye ve ‘mağdur’ vekile ne oluyor?

Kalanını kitaptan okursunuz.

***

Gazeteciliğe Rize’de başlayıp, Konya ve ardından İstanbul’da devam eden; muhabirliğin, adliye muhabirliğinin ne kadar önemli olduğunu hem haberleri hem de kitaplarıyla bizlere tekrar tekrar hatırlatan İsmail Saymaz’a teşekkür borçluyuz.

Şehvetiye Tarikatı, laiklik mücadelesinin ne kadar önemli olduğunu görmezden gelenlere ‘kapak’ olsun.

Açgözlü apolitiklerin, ideolojisiz sapkınların CHP’de bile olabileceğini göremeyenlere ders olsun.

Muhabirliğin etkisini, gücünü gözden kaçıranlara da örnek olsun.