Ne diyor Edip Cansever: Umudu dürt, umutsuzluğu yatıştır! Bugün umutsuzluğu yatıştırmanın, yarın umudu dürtmenin zamanı.
Aiskhylos’un, “Bir tek umut kaldı dışarı çıkmadık, kapağı açılan dert kutusundan” dediği zamandayız. Şimdi tam o eşikteyiz: Dertlerimize neden olan kutudan az da olsa umut çıkartmak.

Bir oy işçilerin, emekçilerin, yoksulların, kadınların, gençlerin, doğa ve insan hakları savunucularının mücadele ittifakı Yeşil Sol’a, bir oy tek adam rejimi gitsin diye Kılıçdaroğlu’na.

Bir oy, emperyalizmin, sermaye sınıfının, kendi yandaş şirket ve holdinglerinin çıkarlarını, politik anlayışı haline getiren tüm düzen partilerine karşı mücadele ittifakı Yeşil Sol’a, bir oy Kılıçdaroğlu’na.

Bir oy hayat pahalılığı, düşük ücretler, işsizlik, yoksulluk, geçinme, barınma gibi sorunların çözülmesi için dünü-bugünüyle mücadele eden, somut adımlar atacak tek halk gücü olduğu için Yeşil Sol’a, bir oy Kılıçdaroğlu’na.

Bir oy, işçi ve emekçilerin sınırsız sendikal örgütlenme, her türlü (hak, dayanışma, siyasal ve genel) grev ve toplu sözleşme hakkının güvence altına alınması, günlük çalışma süresinin 7 saat olması ve lokavtın yasaklanmasını savunan tek ittifak partisi olduğu için Yeşil Sol’a, bir oy Kılıçdaroğlu’na.

Bir oy, çocuk işçiliği kabul etmediği için insanca mücadele edenlerin birliği olan Yeşil Sol’a, bir oy Kılıçdaroğlu’na.
Bir oy, dönmek isteyen sığınmacılar için bölgede istikrarlı barışı savunduğu, barışın tesisini zorunlu gördüğü ve birlikte yaşamı talep eden sığınmacılara mülteci statüsü verilmesini savunduğu için Yeşil ve Sol’a, bir oy Kılıçdaroğlu’na.

Bir oy, bütçe kaynaklarını halkın ekonomik güvencesi olarak gördüğü, bütçeyi savaşa, ranta, talana değil; halk için halkla birlikte yöneteceği, sosyalistlerin de içinde yer aldığı Yeşil Sol’a, bir oy Kılıçdaroğlu’na.

Bir oy, az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınması, işten atmaların yasaklanması için mücadele birliği olan Yeşil Sol’a, bir oy Kılıçdaroğlu’na.

Bir oy, demokrasiyi, eşit yurttaşlık talebini ve inanan inanmayan herkes için düşünce, inanç ve vicdan özgürlüğünü kapsayan gerçek bir laikliği inşa edecek tek birlik olduğu için Yeşil Sol’a, bir oy Kılıçdaroğlu’na.  
Bir oy, farklı kültürlere, kimliklere, inançlara ve yaşam tarzlarına saygıya dayalı eşit yurttaşlık hakkını temel bir ilke olarak benimsediği için Yeşil Sol’a, bir oy Kılıçdaroğlu’na.
Bir oy, yurtta, bölgede ve dünyada barıştan yana, uzun vadeli halklar arası iş birliğine yönelik politikalar savunduğu için Yeşil Sol’a, bir oy Kılıçdaroğlu’na.
Bir oy, erkek egemen zihniyetten ve uygulamalardan kaynaklanan, kadınlara yönelik sistematik erkek şiddetiyle ve kadın cinayetleriyle çok kapsamlı mücadele eden kadınların mücadele ittifakı Yeşil Sol’a, bir oy Kılıçdaroğlu’na.

Bir oy, eğitimi her kademede parasız, bilimsel, anadilde ve demokratik olmasını savunduğu için Yeşil Sol’a, bir oy Kılıçdaroğlu’na.
Bir oy, neoliberal politikaların ülkede derinleşmesini sağlayan iktidar, bütün doğal varlıkları sermayeye peşkeş çekiyor. İklim krizine karşı acil durum ilanı, kar ve rant uğruna çılgınca doğa ve çevre tahribatına yol açan, ormanları, tarım alanlarını, akarsuları tahrip eden ve ekolojik dengeyi bozan, doğaya karşı işlenen suçların odağı olan tüm projeler durdurulması gerektiğini açıkladığı için Yeşil Sol’a, bir oy Kılıçdaroğlu’na.

Bir oy, Türkiye'nin aydınlık ve demokratik geleceğini düşünen tüm kurum, kuruluş ve partilere, tek tek yurttaşlara kucak açan Yeşil Sol’a, bir oy Kılıçdaroğlu’na.  
Bir oy, halklara, “arkamızda durun biz sizi kurtarırız” demagojisine karşı, “halkların kurtuluşunun halkın en geniş birliğini kurmaktan” geçtiğini söylediği için Yeşil Sol’a, bir oy Kılıçdaroğlu’na.