Başarı ve hedeflenen noktalara ulaşmak için bu söz bence önem arz etmektir

Hangi konumda olursanız olun her birlikte toplumsal muhalefete önderlik edin, gelin bir seferberlik başlatalım. Kadına karşı şiddeti, ayrımcılığı, istismarı bu topraklardan söküp atalım.

Çünkü biliyoruz ki, bir kadın gittiğinde yaşamın rengi gider, dostluk gider, insanlık gider, aydınlık gider. Ve bir kadın geldiğinde yaşama  hayat gelir, nefes gelir, özgürlük gelir, can gelir.

Kadına yönelik her türlü haksızlığa direnmeliyiz. Kadının emeğinin, bedeninin, kimliğinin sömürülmesinin kökünü kurutmalıyız.

Bu sözleri kadınlara güvenerek, inanarak, içtenlikle söylüyorum:

Kadınlar kazanacak, ülkemiz kazanacak…

Bu ülkenin, her siyasi düşüncesinden, her inançtan, etnik kökenden, sosyal katmandan kadınları birleşip çocuk istismarcılarına af getiren utanç yasa önergesini çöpe atmadılar mı? Kadınlar bu mücadeleyi başardılar. Kadınların gücünü tüm dünya gördü. Bu gücü bu başarıyı unutmayacağız, unutturmayacağız.

Kadın mücadelesi yerleşik yaşama geçiş sonrası sanat, bilim, toplumsal yaşamda tarih sahnesine çıkışta kadınlar birbirine adeta ses vererek, el vererek, yol vererek, gönül vererek tarih sahnesine çıkar.

Kendilerine dayatılan olumsuz yaşam koşullarına, ekonomik, siyasi, örf ve adetlerin baskısına karşı örgütlenmekten ve sınıf mücadelesine katılmaktan geçer. Başta fabrikalar olmak üzere tüm işletmeler, hizmet alanları, mahalle ve sokak, emekçilerin yaşadığı her alan ekmek, iş, eşitlik ve özgürlük mücadelesinin alanıdır.

Biz kadınlar mücadele etmeyi aslında kız çocuğu doğmakla başladık. Anne karnında başlayan cinsiyet ayrımcılığı, erken yaşta gelin olmakla, dayak yemekle; eğitim ve başarı yerine ille de evlenmekle ödüllendirilir. Kız çocuklarının  varlığı geçmiş ten bu yana hep sorun olmuştur .  Biz kadınlar yaşadığımız her alanda mücadele emekten yana  savaşma ya hazırız .Kadın isterse neleri başaracağını nelerle mücadele edeceğini çok iyi biliyor . Türkiye’de kadın olmak nerede tamamlanacağını öngöremediğin bir mücadeleyi her alanda sürdürmek zorunda kalmaktır.

- Evde ev kadını olarak, okulda öğrenci olarak, iş dünyasında çalışan olarak, siyasette seçilmeyen olmaktır.

- Yani hayatın her noktasında durup dinlenmeden “Ben de varım” diye haykırmak zorunda kalmaktır.- Çocukluğunu bir çırpıda geride bırakıp erkenden büyümeye mecbur olmaktır.

- Baba evinde misafir sayılmak, iğreti yaşamaktır.- Ülkemde kadın olmak hep anlamak, ama hiç anlaşılmamaktır.

- Hep ‘öteki’ olmak ne demekse, kadın olmak o demektir ülkemde.

- Zordur velhasıl kadın olmak bu güzelim memlekette.

KADIN YAŞAM ÖZGÜRLÜK