Korumayacaklarını plânlarının adı haykırıyor! “Kültürpark’ı KoruMA İmar Plânı.”

Kültürpark’ı sizin korumayacağınızı biliyoruz. Onu korunacak duruma zaten sizin süregelen politikalarınız getirdi. Ben yaptım olduculuğunuz, çok yüzlülüğünüz, doğrudan başka her şeyi söylemeniz!

Ancak, Kültürpark’ın tarihsel, toplumsal, kültürel ve ekolojik değerlerini sizden de politikalarını yürüttüğünüz sermaye çevrelerinden de korumaya kararlı olanlar var!

Korunacaksa, “Kültürpark’ı Koruma Plânı” ile korunur Kültürpark’ımız. Şimdi, yasal dizgenin, mevzuatın falan arkasına sığınmayın. O kadarcık hukuku biliyoruz: TBMM’ce kabûl edilmiş Uluslararası Anlaşmalar, Anayasa, yasalar, Kanun Hükmünde Kararnameler, Standartlar, Tüzükler, Yönetmelikler, Genelgeler ve sirkülerler... Oldu mu? Oldu!

Sizin bilmediğinizi ve Kültürpark’ı sizden ve emrinde olduğunuz sermayeden koruyanların dayandığı yasayı söyleyeyim: Doğanın Yasaları. İşte bu yasa tüm yasalardan üstün ve egemendir. Yasayla dünyanın dönmesini durduramazsınız örneğin. İstediğiniz kadar güçlü olun donanımlı olun, olanaklarınız sonsuz olsun depremleri durduramazsınız. Doğaya egemen olamazsınız ancak onun izin verdiği kadar yararlanabilirsiniz. Sınırı aşarsanız yeni dengelerle sizi eler, yok eder...

Engels gözlemiş, izlemiş, araştırmış, düşünmüş, yorumlamış Doğanın Diyalektiği’nde de yazmış toplumların da doğa gibi yasalara uygun olarak yaşadığını. Üstelik, doğa yasalarının ve toplum yasalarının birbirlerinden ayrılamayacağını da vurgulamış.

Gelin siz de doğaya aykırı davrananlar, uyum sağlayamayanlar gibi topluma uyum sağlamayarak elenmeyin toplumsal siyasal yaşamdan.

“Kültürpark’ı KoruMA İmar Plânı” ndaki düzenin motoru olmuş şu “imar” sözcüğünü çıkarın. Korumama amaçlı yasal sığıntınızı sakın ola ki uygulamaya koymayın. Bu beton aşkından, ne olduğu belli olmayan, şimdilik on iki bin metre karelik kapalı bina yapımından vazgeçin.

Celâl Atik Spor Salonu yıkılıp yeniden yapılacak! Göl ve Ada Gazinoları da aynı şekilde... İBB binası yıkılır, Konak Belediyesi binası yıkılır, yıkılır, yıkılır... Kim yaptırdı, kim denetledi neden yıkılıyor? Kimin vergileri, kimin paraları çöpe atılıyor?

Kültürpark artık doğanın yasalarıyla hükmünü vermiş ve Ekolojik Yaşam Parkı olarak yaşamını kanıtlamıştır. İnanmazsanız üniversitelerin ilgili bölümlerine, TMMOB’nin yetkili Odalarına sorun. Onların sizinle varamadıkları uzlaşmalara varmışsınız gibi açıklamalar yapmayın ama.

Doğanın yasalarına saygı duyun! Doğada olduğu gibi tüm tarafların bir arada, aynı amaçla, uyum içinde olduğu gibi Özerk Kültürpark Yönetimi’ne de saygı duyun. Bu oluşumun gerçekleşmesi için girişimde bulunun, kentsel irade birliğini sağlayın. Yağmacılara fırsat tanımayın. Yoksa doğa-toplum sizi eler...

Dost acı söyler!