CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı Adalet Yürüyüşü günlerdir devam ediyor. Yürüyüşün sonunda özlenen adalet gelir mi, bilinmez ama dileğimiz iktidarın muhalefetin bu demokratik istemlerine yanıt vermesi. Ancak gözüken o ki iktidar tüm bu samimi taleplere kulaklarını tıkamış vaziyette. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ise bu adalet arayışında oldukça istekli ve kararlı görünüyor ve aslında Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. Bütün provokasyonlara rağmen sağduyuyla adalet arayışına devam ediyor.

 Tabi bu yürüyüşün başladığı günden bu yana gözümüze çarpan önemli tarafları çok fazla. Yürüyüşün başladığı günden bu yana başkanlarını yalnız bırakmayan İzmirli başkanlar var. Aa evet, dediğinizi duyar gibiyim. Sayın Kılıçdaroğlu bir İzmir milletvekili ve CHP’nin genel başkanı. Yine İzmir eski il başkanı şimdiki İzmir milletvekili Sayın Tacettin Bayır. CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak  ve Belediye Başkanları… Elbette toplumun her kesiminden bu yürüyüşe akın akın destek  var. Nazım Hikmet’in dediği gibi:

Akın var
güneşe akın!
Güneşi zaptedeceğiz
güneşin zaptı yakın!

Düşmesin bizimle yola:
evinde ağlayanların
göz yaşlarını
boynunda ağır bir
zincir
gibi taşıyanlar!
Bıraksın peşimizi
kendi yüreğinin kabuğunda yaşayanlar!

İşte:
şu güneşten
düşen
ateşte
milyonlarla kırmızı yürek yanıyor!

Sen de çıkar
göğsünün kafesinden yüreğini;
şu güneşten
düşen
ateşe fırlat;
yüreğini yüreklerimizin yanına at!

Akın var
güneşe akın!
Güneşi zaaptedeceğiz
güneşin zaptı yakın!

Çok güzel şeyler göreceğiz buna inanıyorum. Birden karanlıklar aydınlığa gömülecek. Tüm provokasyonlara rağmen adaletin aşıklarından akın akın destek var bu yürüyüşe. 15 yıldır  bu yaşanan adaletsizlikten bir şekilde  nasibini almış  toplumun her kesimi adalet istiyor artık. Kimi yeni yeni katılıyor bu yürüyüşe ama İzmirli başkanlar ilk günden beri genel başkanını destekliyorlar ve Türkiye’yi demokrasinin en önemli kalelerinden biri olan İzmir gibi bir aydınlık ve demokratik bir yapıya büründürmek için demokrasi tohumlarını her adımlarında geleceğimize atıyorlar.

Biliyoruz ki Tacettin Bayır ön seçimle İzmir’de en çok oy alarak 2. Sıra milletvekili oldu. Kendisi milletvekilliğinden aldığı maşın tek kuruşuna bile dokunmadan hala kız çocuklarına burs imkânı sağlamaktadır. Bütün bunları düşünürsek şimdi bu yürüyüşteki amaç gerçek bir adalet arayışı değil midir?

 Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, bana göre Doğu ile Batı’nın birleşme çizgisidir siyasetimizde. Kendisi Yedi Bölge Yedi Şehir Projesi’ni hayata geçirmiştir. İyi bir Kemalist, vatansever ve solcu olan bu siyasetçimiz birlikte yaşama kültürünü her fırsatta vurgulamış ve içselleştirmiştir. Hem de sözde değil özde yapmış tüm bunları. Peki bu da bu yürüyüşte yer almasının en samimi amacının bize adaleti aramak olduğunu göstermiyor mu?

Ben umut etmekten ziyade artık görüyorum ki İzmirli Başkanlar geleceğe umutla bakan bir topluma da bu davranışlarıyla büyük cesaret vermektedirler. Bu cesaretle eminim ki o güneşin zaptı artık yakındır ve yarınlarda güneş farklı doğacak ülkemde. Nazım’ın dediği gibi: Çocuklarla motorları maviliklere süreceğiz!

Ben buna inanıyorum ya siz?

Adaletle kalın!