Öyle ucube, garabet bir sistem ki neresinden tutsan elinde kalıyor. Her yönüyle sadece kendileri, çıkarları ve bekaları için kurgulanmış. AKP Genel Başkanı olarak, kendisi gibi düşünmeyen, eleştiren, fikrini, görüşünü söyleyen her kim olursa olsun; bireysel, kurumsal, gazeteci…Fark etmez hepsine ceza yağıyor. Çünkü bu noktada şapka değişiyor, Cumhurbaşkanı’na hakaret ettin oluyor. AKP Genel başkanı olarak ‘illet, zillet, terörist, edepsiz, alçak, dilini koparırız, aşağılık…Allah ne verdiyse, bütün hakaretleri yapıp, bunları kabullenmeyenlerin verdiği yanıtları, eleştirileri, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ şapkasıyla yargıya taşı, hapse at, hedef göster!.. Çift şapkalı olmanın dayanılmaz, rahatlığı böyle bir şey. 160 bini aşkın vatandaşın Cumhurbaşkanı’na hakaretten yargılanması nedir arkadaş?..Ellerinden gelse, ülkenin yüzde 70 ini dava edecekler!..

İşte değişmesi gereken bu ucube rejim. Muhalefetin tek bir ortak paydası olmalı, ‘bu rejime son vermek’ laik, demokratik güçlendirilmiş Parlamenter sisteme geçmek. Bu ortak payda etrafında bir araya gelinmedikçe bu iş zor!.. Oy hesapları, tabanını konsolide etme çabaları, seçimden sonra kim hangi bakanlığı, kurumları alacak hesaplarına girilirse, ‘atı alan Üsküdar’ı geçer’…

TBMM de milletvekili olup ‘soru bile soramayan’ muhalefet milletvekilleri, genel başkanlar; artık hata şansınız yok!..

Faturalar ikiye katlandı, vatandaş çıldırdı!

Emekli maaşımda 500 liralık artış olmuş, bu ayın elektrik su, doğal gaz faturalarının öncekilere oranla artışı hesapladım, (çok hesaplı kullandığım için) toplamda 600 lirayı geçmiş. Verdikleri artış, üç faturadaki zamları karşılamıyor bile. Nerede bunun gıdası, vergileri, diğer temel ihtiyaçları? Ülke öyle şuursuz yönetiliyor ki, sürdürülebilir bir durum değil gerçekten. Vatandaş çıldırmış durumda, sosyal medya fatura görsellerinden geçilmiyor.

Başta akaryakıt olmak üzere tüm mal ve hizmetlerde fiyatlar dolar kuru 18-19 liraymış gibi düzenleniyor. Kimse, şu anda 13,50 liraymış gibi fiyatlamıyor. Çünkü kimse bunun kalıcı olduğuna inanmıyor.

Şimdi bir de ekonominin düze çıkışında bel bağladıkları ihracatı da baltalamakla meşguller. Sanayi tesislerine üç gün doğal gazı kesmek ne demek? İran’ın doğal gazı verememe ihtimali hiç hesap edilmemiş besbelli. Üretim başladığında sanayici bu günlerin zararını ürünlerine yansıtacak bu da piyasada yeni fiyat artışları yaratacak. Neymiş, enflasyon düşecekmiş; bu kafayla enflasyonu değil, halkı dipsiz çukurlara düşürürler ancak!..

Ama bunlar konuşulmasın, 1997 yılı çıkışlı şarkı sözünden sanatçının şeriat düzeninde olan ‘dil kesme’ ile cezalandırılması, atasözünü üzerine alınıp, gazeteciyi hapse atmalar, İmamoğlu akşam yemeği mi yemiş.. Bunlarla gündem yapmaya çalışıyorlar. Erdoğan’ın kendisi de bunlar için ‘gündem yaratmada iyi bir ivme yakaladık’ diyor ama, geçiniz!..Bu işlerden artık iktidara ekmek çıkmaz ama ekmek kuyruğunda bekleyenler, sofrasına ekmek koyamayanlar bu ucubenin sonunu getirecek…