Çağımızın en büyük sağlık sorunu düzensiz, kötü ve sağlıksız beslenme. Birçok nedeni var. Hayat tarzı, yeni alışkanlıklar veya ekonomik sıkıntılar. Nedeni her ne olursa olsun, sağlığımız olumsuz beslenmeden dolayı büyük tehdit altında. Bunun yanında hareketsiz ve durağan bir yaşam şekli de işin tuzu biberi oluyor. Öyle ki, yürümeyi unuttuk. En kısa mesafeleri bile araçla gidip geliyoruz. Bir oturuyoruz ve öylece yerimizde kalıyoruz. Sonrası vahim. Adını bilmediğimiz hastalıklarla yaşamak ve onlarla savaşmak zorunda kalıyoruz. Ben bugün yürüyüş üzerine birkaç söz etmek istiyorum. Ve diyorum ki: "Yürüyelim arkadaşlar!". Yürümek iyidir. Yürümek sağlıktır. Bilimsel olarak o kadar çok faydası var ki yürümenin. Kısa notlar halinde buraya yazıyım. Her gün düzenli şekilde 30 dakika yürümek ruh sağlığına çok iyi geliyor. Günümüz şartlarında buna hepimizin ihtiyacı yok mu? Yürüyen kişiler psikolojik sorunlarla daha rahat baş edebiliyor. Klasik tabirle yürümek depresyonu yok ediyor. Depresyondayım diyen kim varsa yürüsün kardeşim. Hem de hiç arkasına bakmadan. Dertleri kederleri yol kenarına atarak. Umutlu ve mutlu bir şekilde yol alsın. Yürüyüşün en büyük faydası bizi hayatta tutan en önemli organımız kalbimize olan faydası. Düzenli ve tempolu yürümek, kalbe o kadar faydalı ki. Eklem ağrınız varsa, hemen spor kıyafetlerinizi giyin kendinize yürüyecek bir yol bulun. Belirli bir süreden sonra o ağrıların, kas sertliğinin ve iltihapların yok olup gideceğini göreceksiniz.

YÜRÜMEK YAŞAMI SAĞLIKLI UZATMAKTIR!

Daha sağlıklı ve daha fazla kaliteli yaşam istiyorsanız en basit yöntem olan yürümekten vazgeçmemek gerekiyor. Sağlıklı nefes alıp verme ve iyi bir akciğer için yürümek en büyük ilaç. Üstelik bu reçeteyi hastaneye gitmeden kendiniz yazıyorsunuz. Yediklerimizi yakmanın en basit yöntemi yürüyüş yapmak.

Son cümle: "Yürümek o kadar kutsal ki. Özgürlük isteyenler tarihte büyük yürüyüşler yapmış. Adalet isteyen liderler yürümüş. Siz sağlık isteyen birey olarak yürüyün. Yürümek iyidir..."