Ülkemizde geçen hafta voleybol fırtınası esti. VNL olarak bilinen Voleybol Milletler Ligi Antalya'da yapılıyor.

Özellikle son yıllarda Avrupa ve Dünya Şampiyonu olmasıyla Filenin Sultanları voleybol oyununu Türk halkının gündemine sokmaya başardı. Öyle ki, pazar akşamı Galatasaray-Fenerbahçe derbi maçı ile Türkiye-Fransa kadınlar voleybol maçı aynı saatlerde oynandı. Antalya'da salonda yer yoktu. Ülke olarak voleybolu sevmenin ötesinde artık hayatımıza almış durumdayız. Futbolun kaba şiddetinden uzak hoşgörü içinde oynanan voleybol oyunu farklı yaş grupları tarafından sevilmeye devam ediyor. Voleybola yönetici olarak gönül vermiş biri olarak oyuncuların ortaya çıkardığı emeğe büyük saygı duymuşumdur. Karşıyaka Kadın Voleybol Takımı Şube Başkanlığı yaptığım dönemden bugüne kadar voleybola olan sevgimiz büyüyerek devam etti. Ülkenin voleybol sevgisine küçük bir örnek vereyim. Antalya'da yapılan Milletler Ligi Şampiyonası biletleri aylar önce satışa çıktı ve internet üzerinden 3 dakikada tamamı satın alındı. İzmir olarak bu yıl büyük bir şansa sahip olduk. Aras Kargo Kadın Voleybol Takımı Sultanlar Ligi'nde mücadele verecek. Dünya yıldızlarını salonda canlı seyretmek isteyenler için maçlar Alsancak Voleybol Salonu'nda yapılacak.

Futbol ayrıştırıyor voleybol birleştiriyor

Son Galatasaray-Fenerbahçe derbisinden sonra İzmir dahil tüm kentlerde sokaklarda yaşanan kavga görüntülerini üzülerek izledik. Tarihin her döneminde futbol hep önde ve ilk sırada olacak. Sanırım bu alışkanlık değişmeyecek. Ama futbolun dışında taraftar olarak izlenebilecek o kadar spor dalı var ki. İşte o sporların en önde geleni Türkiye'de değeri yükselerek devam eden voleybol oldu. Her maç sonrası herkesin birbirini alkışladığı sanırım ender spor dallarından biri voleybol oyunu. Ülke olarak birçok konuda o kadar ayrı düştük ki. Artık kavga ve elektrikli ortamlar hepimizi yordu. Taraftarlık bir iş ve meslek değildir. Spor taraftarlığı sadece maçtan maça hatırlanacak bir uğraş olmalı. Futbol takımları birçok kişi için hayatının merkezinde. Evinde, işinde, arabasında taraftar olduğu takımın sembolleriyle yaşar olmuş durumda. Fanatikliğe varan durumlar bazen can sıkıcı olabiliyor. Hatta ölümlerin yaşandığı anlara tanık oluyoruz. Fanatiklik eğitim, ekonomik statü hiçbir neden dinlemeden büyüyerek devam ediyor.

Son cümle: Spor hayatı güzelleştiriyorsa iyidir. Filenin Sultanları bu ülkeyi başarıları ile herkesi birleştirdi, güzelleştirdi. Voleybol ülkesi olmak bize iyi geliyor...