Aylardır konuşulan ve büyük merakla beklenen CHP'nin İzmir Belediye Başkan Adayları netleşti.

Merak ve tartışma daha çok İzmir Büyükşehir Adaylığı konusunda ortaya çıkarken, ilçe adaylıkları için isimler neredeyse anlık değişti. Sonuç olarak CHP'nin 30 ilçede ve Büyükşehir'de aday isimleri ortaya çıktı. Ben listeyi ilk gördüğümde mutlu olduğum, bu sefer iyi olmuş dediğim önemli bir unsur gördüm. İlk defa bu kadar çok sayıda kadın aday listede yer alıyordu. İşin güzel tarafı aday gösterilen kadın adaylar, bütün ilçelerde kazanabilecek durumda. Konak'ta Mimar Nilüfer Çınarlı Mutlu, Karabağlar'da Çevre Mühendisi Helil Kınay İnay, Karşıyaka'da İş İnsanı Behice Yıldız İşçimenler, Menemen'de Avukat Deniz Karakurt, Foça'da İş İnsanı Saniye Bora Fıçı, Çeşme'de Mustafa Denizli'nin kızı Lal Denizli, Karaburun'da CHP'nin kadın emekçisi Nurşen Balcı ve Kınık'ta İş İnsanı Sema Bodur CHP'nin kadın adayları olarak seçimlerde başkan olmak için yarışacaklar. Son yerel seçim sonuçları üzerinden gidersek Kınık dışında bütün kadın adayların seçilmesi banko gibi görünüyor. Kadın adayları tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Toplum her alanında kadınlar daha fazla yer almalı, karar verici olmalı. Son yıllarda kadınların ülke ve şehir yönetimlerinde yer almasının ne kadar önemli olduğunu canlı canlı yaşıyoruz. 

4 başkan devam ediyor!

CHP İzmir'de değişiklik anlamında adeta devrim yaptı diyebiliriz. Sadece 4 belediye başkanı tekrar aday gösterildi. Selçuk'ta Filiz Ceritoğlu Sengel, Dikili'de Adil Kırgöz, Seferihisar'da İsmail Yetişkin yerlerini korurken Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay adını büyükşehir adayı olarak yazdırdı. CHP'de Genel Başkanlık düzeyinde yaşanan değişimden sanırım en fazla payı İzmir aldı. İzmir listeleri açıklandıktan sonra Genel Başkan Özgür Özel de bu duruma vurgu yapıp, "Değişimi görmek isteyenler İzmir aday listelerine baksın" dedi. Özgür Özel şu konuda haklı. İzmir'de bu kadar radikal bir değişiklik yapılmamıştı. Bu değişikliğin İzmir'e ve yaşadığımız ilçelere de olumlu yönde yansıması herkesin ortak isteği. Belediye başkanlığı işin sonunda profesyonel bir meslek değil. Günü ve zamanı geldiğinde görev değişimi şart. 

Son cümle: Kadınlarımız siyasette daha çok yer almalı. 9 olan kadın aday sayısı en azından toplam aday sayının yarısı kadar 15 olmalı...