Yerel seçime sayılı aylar kala ülke sorunlarından çok muhalefetin dağınık yapısı içinde bulunduğu çıkmaz en önemli konu maddesi olarak tartışılmaya devam ediyor. Özellikle İYİ Parti'nin son çıkışları seçimlerde yeni bir siyasi zemin arayışını zorunlu kılıyor. İttifak yerine her il ve ilçede kendi adaylarını çıkaracağını ilan eden İYİ Parti'de aday isimleri de telaffuz edilmeye başlandı. Genel Başkan Meral Akşener geçen hafta partisinin İzmir Büyükşehir Adayının Milletvekili Ümit Özlale olduğunu açıkladı. Açıklamada benim dikkatimi çeken Akşener, Özlale'yi İzmir'i kokudan kurtaracak isim olarak lanse etmesiydi. Bugünlerde siyasette özellikle muhalefet kanadında bir koku sorunu olduğu çok açık ortada. Umarım tüm kokular biter ve her şey rayına girer. İYİ Parti'de ilçe belediye başkan aday adaylıkları için de isimler ortaya çıkmaya başladı. Aday çıkarmak her partinin en doğal hakkı. Partiler bunun için kuruluyor. Bulundukları kenti yerelde ve ülkeyi genelde yönetmek için. Ama İYİ Parti'nin gerek kuruluş aşaması gerekse seçimlere giriş süreci sancılı bir dönemden CHP üstünden geçerek girmesi tartışmalara farklı bir boyut kazandırdı. İYİ Parti İzmir'de ne yapar? Siyasi denklemi değiştirebilir mi? Seçimi kazanır mı? Tersten okursak CHP'ye seçim kaybettirir mi?

Özlale Soyer'e rakip olamaz!

Burada aday isimlerinin hiçbir önemi yok. CHP önümüzdeki yerel seçimleri çok rahat kazanır. Görünen o ki, CHP'nin büyükşehir adayı tekrardan Sayın Soyer olacak. Ne İYİ Parti'nin adayının, ne de AK Parti'nin adayının Soyer karşısında seçimi kazanacağını düşünmüyorum. Yıllardır AK Parti İzmir'de İzmirli aday bulamıyor. Ülke bütün sıkıntıya rağmen son noktada gidip nasıl AK Parti'ye oy veriyorsa İzmir'de yıllardır bunu tersini yapıyor. Adaya bakmaksızın CHP'ye oy veriyor. İzmir'de hiçbir partinin şansı yok. İYİ Parti'nin son seçimlerde İzmir'de aldığı oy yüzde 11, 65 oldu. İzmir'de üçüncü parti konumunda. 2019 Yerel Seçimlerde ittifak olarak Tire İYİ Parti'ye verildi. Tire şu anda İYİ Partili bir başkan tarafından yönetiliyor. 2019'da İYİ Parti adayı Salih Atakan Duran yüzde 46,6 oy alarak belediye başkanı oldu. Son genel seçimlerde İYİ Parti'nin Tire'de aldığı oy yüzde 15,66. Rakamlar gelecek için bazı sonuçları ortaya koymuyor mu?
Son cümle: "Kimse İYİ Parti'ye neden aday çıkarıyorsunuz deme hakkına sahip değil. Ama bu durum İzmir siyasetini derinden etkilemez..."