1 Kasım 1973’te Elazığ Baskil’de başlayan ve 5 Ocak 2017’de İzmir Bayraklı’da biten bir hayatın destansı kahramanı. Bu kahramanı biraz yakından tanıyalım. Fethi Sekin eğitim hayatını Baskil’de tamamladı. 1995 yılında Samsun 19 Mayıs Polis Meslek Yüksekokulu’nu bitirdi. İlk görev yeri Kilis oldu. 1999-2002 yılları arasında Bingöl’de polislik görevini devam ettirdi. 2002 yılında İzmir’e tayin oldu. 9 yıl boyunca Bayraklı’da İzmir Adliyesi önünde trafik polisliği yaptı. Burada kaldığı sürece hem adliye çalışanlarının hem de çevre esnafının sevgisini kazandı. Sekin, sadece adliye önünde görev yapmıyor, bunun yanında mahkemede trafikle ilgili bilirkişilik de yapıyordu.

5 OCAK 2017 KAHRAMANLIĞIN GÜNÜ
2017 yılının ilk ayının ilk haftasında Bayraklı Adliyesi sabahtan normal bir gününü yaşıyordu. Hava yağışlıydı. Fethi Sekin her zaman olduğu gibi görevinin başında rutin işlerini yapıyordu. Sekin, bir aracın İzmir Adliyesi C Kapısı önüne yaklaştığını gördü. Bu yabancı araçtan şüphelendi ve o yöne gitti. Tecrübesiyle aracı durdurdu ve içindeki silahlı kişileri gördü. Hemen beylik silahını çekti.  Teröristler araçtan inmek zorunda kalıp, kaçmaya başladı. Sekin, kaçan bir teröristin arkasından kovaladı ve bir süre sonra öldürdü. Diğer teröristin de peşine düşen Fethi Sekin mermisi bitinceye kadar çatışmayı sürdürdü. Sekin, araç arkasına saklanan başka bir terörist tarafından şehit edildi.

Fethi Sekin, bir tek beylik tabancası ve kocaman yüreğiyle, 2 kalaşnikof tüfek, RPG-7 roketatar ve el bombaları bulunan terörist grubunu püskürterek büyük bir faciayı önledi. Canı pahasına adliyedeki birçok kişiyi kurtarırken şehit olarak kahramanca aramızdan ayrıldı. 3 çocuk babası Sekin, son yolculuğuna memleketi Elazığ’da uğurlandı. İzmir, ölümünün 4’üncü yılında Fethi Sekin’e vefasını göstermeye devam ediyor.  Şehit edildiği cadde üzerinde yapılan bir parka ve ayrıca körfezde bir araba vapuruna ismi verilerek yaşatılmaya devam ediyor. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü önündeki motosikletli heykeli onun anısını yaşatıyor.

Son cümle: “İzmir’de Hasan Tahsinler, Fethi Sekinler yaşatmak için ölümü seçmeye devam edecektir…”