Genelde siyaset ya da ekonomi yazıyorum. Magazin pek tarzım değil… Ama yılın aşkı İzmir’den ve bu aşkın kahramanları iş dünyasından olunca yazmak farz oldu… İzmir iş dünyasının duayen ağabeyi Lucien Arkas, 77 yaşında… Gönlünü kaptırdığı Merve Sakallı ise 35 yaşında… Aşk varsa yaşın ne önemi var ki… 

Benim gibi herkes de böyle düşünüyordur…

Şimdiye kadar üç kez evlenen Lucien Bey, dördüncü kez "Evet" deme hazırlığında…

Nişan yüzüklerini kendi aralarında takan Lucien Bey ile Merve Hanım, nikah defterinden önce ortaklık için imza attılar…

Alaçatı’da geçtiğimiz hafta görkemli bir davetle açılışını yaptıkları butik otelde aşklarını dostlarıyla bir kez daha paylaştılar.

Otel ortak ama işletmeciliğini Merve Hanım yapacak…

Butik otelde yok yok…

Alaçatı’nın en lüksü diyebiliriz.

Lucien Bey nişanlısı Merve Hanım için hiçbir masraftan kaçınmamış…

Lucien Bey’in açılışta gözleri parlıyordu.

42 yaş fark olsa da aşk böyle bir şey demek…

İnsanın ayaklarını yerden kesebiliyor.

Daha önce 3 kez evlenen ve 4 çocuğu bulunan Lucien Bey, gençlik iksirini bulmuş demek ki…

Lucien Arkas ile Merve Sakallı, 25 Haziran'da, Torbalı'daki Lucien Arkas Bağları'nda aile arasında bir düğünle hayatlarını birleştirecekmiş…

Ne diyelim…

Allah bir yastıkta kocatsın…


İZMİR İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN DENETİM RAPORU

Bir önceki yazımda İzmir’deki özel hastanelerin denetiminin nasıl sağlandığını ve bu denetimler sonucu hangi yaptırımların uygulandığını sormuştum.

Talebime İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nden yazılı bilgi notu geldi.

Aynen aktarıyorum:

“Özel Hastaneler, olağan (hizmete ve ruhsata esas) ve olağan dışı (şikâyet, soruşturma) denetimler olmak üzere, İl Sağlık Müdürlüğünde oluşturulan bir ekip tarafından Sağlık Bakanlığı mevzuatlarına uygun olarak denetlenmektedir. Müdürlükçe yapılacak denetimlerin sıklığı, denetimlerde görev alacak personelin nitelikleri ve sayısı ile kullanılacak denetim formlarına ilişkin hususlar Bakanlıkça belirlenmektedir. İl Sağlık Müdürlükleri tarafından denetlenen özel hastaneye, tespit edilen eksiklik ya da uygunsuzluğun ilgili mevzuatta varlığı durumunda idari yaptırımlar uygulanmaktadır.

İzmir ilinde 2021 yılında 30 özel hastaneye (90 olağan denetim, 65 olağan dışı denetim) 155 denetim, 76 tıp merkezine (230 olağan denetim, 74 olağandışı) 304 denetim yapılmıştır.

Sağlık Bakanlığı’nca yayımlanan 2013/15 sayılı, “Özel Sağlık Kuruluşlarının Tanıtım ve Bilgilendirme Faaliyetleri” konulu Genelgeye istinaden ve Özel Hastaneler Yönetmeliği’ne göre; özel hastaneler içeriğe uygun ve tanıtım amaçlı bilgilendirmeler dışında tıbbi deontoloji ve etik ilkelere aykırı, diğer hastaneler aleyhine haksız anlamda rekabet yaratıcı özellikte tanıtım yapamazlar.

Müdürlüğümüze intikal eden reklam ile ilgili şikâyetler; Müdürlüğümüz Sağlık Hizmetleri Denetim Birimi koordinasyonunda kurulan Reklam Komisyonunda değerlendirilmektedir. Söz konusu reklam içerikleri Bakanlığımız 2013/15 genelgesi ve Özel Hastaneler Yönetmeliği kapsamında incelenmektedir. Tespit edilen uygunsuzluklarda Özel Hastaneler Yönetmeliği kapsamında idari yaptırım uygulanmaktadır. Ayrıca, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği Reklam Kurulu tarafından haksız rekabet açısından değerlendirme yapılmak üzere adı geçen sağlık kurumu hakkında Ticaret İl Müdürlüğüne bildirimde bulunulmaktadır.

Reklam tanıtım genelgesine aykırı davranan hekimler için 6023 sayılı Türk Tabipler Birliği Kanunu kapsamında değerlendirmek üzere hekimin kayıtlı bulunduğu Tabip Odasına bildirilmektedir.”

Bilgi notu iki gün içinde hazırlandığı için tam donanımlı olmamış maalesef…

Mesela denetlenen özel sağlık kurumlarında hangi eksikliklerin bulunduğu ve bunlara ne gibi yaptırımlar uygulandığına yer verilmemiş.

Sağlık Müdürlüğü Basın Birimi bu konular hakkında da detaylı açıklama gönderirse onları da seve seve yayınlarım.

Aslında en çok merak ettiğim de o kısmıydı.

Kime ne ceza uygulandı?

Ya da uygulanmadı…

Ya da İzmir’deki tüm özel sağlık kurumları dört dörtlük mü çıktı?

Böyle bir şey varsa biz de alkışlarız!

İzmir’in özel hastanelerine helal olsun deriz.

Nedense bu ayrıntı pas geçilmiş!

Resmi makamlar resmi açıklama yapmasa da biz bu konuların takipçisi olmaya devam edeceğiz.

Bu böyle biline…