İZ GAZETE- Tatlısıyla acısıyla 2018 yılı geride kaldı. 21 Ocak 2016’da ‘İzmir’in Gazetesi’ olma iddiasıyla yayın hayatına başlayan İz Gazete’nin 2018 yılı içerisinde çok okunan haberleri bir yılın özeti gibi.

İşte 2018’in en çok okunan 20 haberi;

1-) Askerler boğulmak üzere olan yavru köpekleri kurtardılar

Tarih: 28 Haziran 2018

İzmir'i etkileyen yoğun yağış bir çukurda barınan yavru köpekleri zor durumda bıraktı. Yağmurla birlikte çukurun su dolmasıyla yavru köpekler boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Anne köpeğin yavrularına yardım edememesi sonrası durumu fark eden askerler olaya müdahale ederek yavru köpekleri çukurdan kurtardı.

2-) 'Afrin Operasyonu' haberlerine gözaltı!

Tarih: 2 Şubat 2018

İzmir Çankaya’da bulunan gazete bürosunu basan Terörle Mücadele Ekipleri Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Ümit Kartal’ı gözaltına aldı. Kartal hakkında yakalama ve gözaltı kararı olduğunu söyleyen ekipler, Ümit Kartal’ı da alarak Kartal’ın Çiğli’deki evine gitti. Evinde yapılan aramanın ardından telefonuna el koyulan Kartal, Çankaya’daki TEM Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Avukat Dilek Güzel, Gazeteci Ümit Kartal’ın gözaltına alınma gerekçesinin, “Türkiye’nin Afrin Operasyonu ‘işgal’ olarak nitelendirip halkı galeyana getirmek üzere haberler yapmak” olduğunu ifade etti.

3-) Haydi İzmir: Öykü Arin için donör aranıyor

Tarih: 21 Kasım 2018

Henüz 3,5 yaşında bir kız çocuğu olan Öykü Arin Yazıcı için Dokuz Eylül Üniversitesinde Juvenil Myelomonositik Lösemi (JMML)tanısı konuldu. Öykü Arin'e uygun dönor bulabilmek için dün akşam sosyal medyada bir kampanya başlatıldı. Löseminin az görülen bu türünde sadece ilik nakli tedavisi yapılarak tedavi sağlanmakta. Anne ve baba akraba olmadığından direk onlardan ve akrabalarından dönor olarak değerlendirilemiyor. Tüm Bel Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Çağdaş Yazcı’nın kızı olan Öykü Arin’in tedavisi için uygun dönor gerekiyor. Sosyal medyadan da yürütülen kampanya ile İzmirlilere çağrı yapıldı.

4-) Rektörü ziraatçi olan Ege Üniversitesi zeytinliğine asfalt döküldü!

Tarih:17 Temmuz 2018

Ege Üniversitesi sınırları içinde Eğitim Fakültesi’ nin yan tarafında bulunan zeytinlik alana asfalt dökülmesi görenlerin tepkisini çekti. Özellikle rektörlüğünü Ziraat Fakültesi’nden gelen bir öğretim üyesinin yaptığı uygulama Ege Üniversitesi’nde böyle bir manzarayla karşılaşanları hayretler içinde bıraktı.

5-) Dakika dakika CHP İzmir İl Kongresi...

Tarih: 7 Ocak 2018

Kongrede 2 aday yarıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun destek verip örgüte önerdiği Deniz Yücel ile Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü gereken sürede başvurularını yapıp aday oldular. Seçimde Divan Başkanlığı'nı Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl yapıyor. Çarşaf liste ile yapılan seçimde 200 görevli mevcut. Ayrıca 80 kabin ve 8 sandık kuruldu. Birçok tartışmanın yaşandığı ve büyük kavganın da yaşandığı kongrede kazanan Deniz Yücel oldu.

6-) İzmirlilerden Komünist Başkan'a: ‘İzmir’e adaylığınızı koyun’

Tarih: 21 Ekim 2018

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde yer alan Ovacık Doğal Satış Ofisi açılışında izdiham yaşandı. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği açılışta komünist başkan olarak bilinen Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu sevgi seliyle karşılaştı. Vatandaşlarla bol bol selfie çekilen Maçoğlu’ya İzmirliler ‘Seni İzmir’e başkan olarak görmek istiyoruz’ dedi.

7-) Öğrencilerin zorla götürüldüğü etkinlikte neler anlatıldı?

Tarih: 28 Kasım 2018

Etkinliğe zorla götürülen öğrenciler kendilerine ‘Kız çocuklarının 15 yaşında evlenebileceğini, adet gören kızların hasta olduğunun ve tedavi edilmesi gerektiğini, devrimcilerin de hayvan olduğu’ yönünde şeyler söylendiği iddia edildi. Güzelbahçe Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri adı altında 22 Kasım Perşembe günü Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan ‘Peygamberimiz ve gençlik’ adlı konferansa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yazısı ile ortaokul ve liselerden öğrenci ve öğretmen getirilmesi istendi. Öğrencilerin velilerine haber verilmeden okullardan alınıp götürüldüğü etkinlikte anlatılanların ise, hem öğrencilerin hem de etkinliğe götürülen öğretmenlerin büyük tepkisine neden oldu.

8-) Feyyaz Uçar'dan Alpay Özalan yorumu: Kirayı bile ödemedi

Tarih: 24 Temmuz 2018

Sosyal medyada AKP’nin İzmir milletvekili Alpay ile ilgili olarak dikkat çeken bir video ortaya çıktı. Beşiktaş'ın efsane futbolcusu Feyyaz Uçar, Quiz adlı programda "en" leri yorumluyor. Uçar'a "en yalancı" kim sorusu soruluyor. Uçar, bu soruya yanıt olarak AKP’li vekil Alpay Özalan gösteriyor ve ekliyor: ‘Kirayı bile ödemedi’

9-) Rektörün Erdoğan sevgisi: 382 akademisyeni yola dizip pankart açtırmış

Tarih: 30 Nisan 2018

Ege Üniversitesi rektörü Necdet Budak, 28 Nisan Cumartesi günü AKP kongresi için İzmir'e gelen Erdoğan'ı karşılamak amacıyla 382 akademisyeni yola dizdi. Budak, akademisyenlere "Sayın cumhurbaşkanımız şehrimize hoş geldiniz" yazılı pankart taşıttı.

10-) Kocaoğlu açıkladı: Artı para ESHOT'ta da uygulanacak!

Tarih: 10 Mart 2018

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZBAN’da başlatılan ‘Artı Para’ sistemini İzmir’in metropol alanı dışında yer alan 19 ilçede çalışan ESHOT otobüslerinde de uygulayacaklarını, toplu ulaşım yapan kooperatifler ve birlikleri de bu sisteme dahil edeceklerini açıkladı.

11-) 36 yıllık CHP'li milletvekili neden İYİ Parti'ye geçtiğini açıkladı

Tarih: 22 Nisan 2018

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir milletvekilliğinden İyi Parti milletvekilliğine geçen Tacettin Bayır bir açıklama paylaşarak İYİ Parti'ye geçiş sürecini anlattı. CHP’nin bu hamlesi sayesinde İyi Parti 24 Haziran seçimlerine girme konusundaki sıkıntısını aştı. Tacettin Bayır’ın aralarında bulunduğu 8 milletvekili İyi Parti’den tekrar CHP’ye katıldı.

12-) Tunç Soyer'den Sinan Kara'ya cevap: 'Gazetecilerin, haysiyet cellatlığına soyunması...'

Tarih: 23 Aralık 2018

Ege’nin Sesi Gazetesi’nde Sinan Kara tarafından yazılan “Tunç Soyer’in öteki yüzü…” isimli köşe yazısına Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’den bir yanıt geldi. Soyer, “Yazdıklarınızdan sonra iki yüzlü olduğuma karar vermişsiniz. Elde şahsi bir web sayfası olunca kolay karar alınıyor galiba? Oysa halkın doğru bilgilendirilmesi sorumluluğunu taşıyan gazetecilerin, haysiyet cellatlığına soyunması, bazen sosyal demokratlığı büyük bir onur olarak yaşayan insanların uzun yıllar içinde tuğla tuğla ördüğü sağlam duvarlara toslar. Bundan o insanlar zerre kadar zarar görmez, olsa olsa uykusuz bir gece geçirirler ama bu mesleğin algısı kirlenir ve ekmeğini bu meslekten kazanan temiz gazeteciler lekelenir. O nedenle sorumluluğunuzu hatırlatıyor, sağduyuya, adalete, vicdana ve ahlaka davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

13-) 'Tropical Medicane' İzmir'i vuracak mı?

Tarih: 27 Eylül 2018

Küresel tahmin sistemlerindeki modellere göre Türkiye’ye afet boyutundaki kasırga olayı Eylül ayı sonlarından adım adım İzmir’e yaklaştı. Ancak beklenen olmadı ve 'Tropical Medicane' İzmir’i teğet geçti.

14-) İnce'nin İzmir mitinginin saati belli oldu

Tarih: 9 Haziran 2018

21 Haziran’da İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda İzmirlilere seslenen CHP Cumhurbaşkanı Adayı İnce’nin gerçekleştireceği mitingi rekor kırdı. İzmirlilerin yoğun katılım gösterdiği miting uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek gibiydi.

15-) Kocaoğlu'ndan, iş isteyen eski hükümlüye: 'Çatıya çık!'

Tarih: 15 Mart 2018

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi'nin birlikte inşa edeceği Gültepe Spor Tesisleri'nin temel atma töreninde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kendisinden iş isteyen eski hükümlü yurttaşa 'Çatıya çık!' dedi.

16-) İzmirli Selin eskrimde Avrupa Şampiyonu olarak tarihe geçti!

Tarih: 5 Mart 2018

İzmirli sporcu 17 yaşındaki Deniz Selin Ünlüdağ, Yıldızlar ve Gençler Avrupa Eskrim Şampiyonası'nda Avrupa şampiyonu oldu.

17-) Nagehan Alçı intikam peşinde!

Tarih: 22 Aralık 2018

Gazeteci Soner Yalçın, Nagehan Alçı'nın CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Tunç Soyer'in babası Nurettin Soyer ile ilgili yazısını kaleme aldı. Soner, Alçı'ya "Babası Nurettin Soyer'in suçu ne ki? F. Gülen i ilk mâhkum ettiren savcı olması mı?' diye sordu.

18-) İZBAN'ın kadın personelinden şaşırtan açıklamalar

Tarih:21 Aralık 2018

İZBAN'da çalışan 42 kadın personelden biri olan istasyon operatörü Yeşim İnal, çalışırken bir yolcunun, ücretsiz olarak başka bir yolcuyu geçirmek istediğini, kendisinin de buna karşı çıktığını, daha sonra aralarında tartışma yaşandığını ve günlerce evine polis eşliğinde gidip geldiğini anlattı.

19-) Burası Ege Üniversitesi Hastanesi... Dolar yükselince...

Tarih: 14 Eylül 2018

Son Başbakan, İzmir Milletvekili ve TBMM Başkanı Binali Yıldırım, dolardaki yükselişle ilgili ‘Dolarsa ne olur, dolmazsa ne olur’ demişti. İşte Ege Üniversitesi Hastanesi’nden çekilen fotoğrafla Yıldırım’ın sorusunun cevabı…

20-) CHP Kongresi'nde yumruklar konuştu

Tarih: 7 Ocak 2018

CHP İzmir İl Kongresi'nde adaylardan Utku Gümrükçü konuşurken, Deniz Yücel taraftarlarından bir kişinin kürsünün önünde atkı açmak istemesi sonrasında ortam gerildi. Pankart açmak isteyen kişinin kendisini engelleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger'e saldırması üzerine, salon karıştı. Aksünger'in de saldıran kişiye yumruk attığı görüldü.

Editör: Haber Merkezi