İZ GAZETE- Küresel tahmin sistemlerindeki modellere göre Türkiye’ye afet boyutundaki meteoroloji olayı adım adım yaklaşıyor. Yakın tarihte ülkemizde bu şiddette bir fırtına olayının yaşanılmadığı ve İyon Denizi üzerindeki kasırga yönünü değiştirmezse 30 Eylül Pazar günü Ege kıyılarına ulaşması bekleniyor. En büyük etkiyi ise Muğla, Aydın, İzmir, Çanakkale, Balıkesir kıyılarında oluşturulacağı tahmin ediliyor. Marmara Denizi üzerinden geçerek İstanbul’u etkileme ihtimali de olan ,Tropical Medicane olarak adlandırılan kasırganın pazar ya da pazartesi günü yurdumuza ulaşması bekleniyor.

150 KM HIZINI AŞACAK

Havaforum Twitter hesabı tarafından duyurulan Tropical Medicane kasırgası, cumartesi günü Yunanistan’ın güneyine ulaşacak. Yunanistan’da yükünü boşaltmadan Türkiye kıyılarına erişirse, kasırganın yaratacağı hasar büyük olacak. Kasırga Yunanistan’a yükünü boşaltmazsa , rüzgarlarla beraber metrekareye 100 kilogram dolaylarında yağışı da getirmesi bekleniyor. Tropical Medicane kasırgasının 150 KM hızı aşması bekleniyor. Kıyı kesimlerde rüzgar ve yağışlarla beraber metrelerce yükseklikte dalgalar  bekleniyor. İzmir'de de bofor rüzgar ıskalasında son ölçek olan 12 bofor kuvvetine ulaşması bekleniyor.

METEROLOJİDEN AÇIKLAMA GELMEDİ

Türkiye’yi ciddi şekilde etkileyecek olan kasırga hakkında Meteoroloji Genel Müdürlüğü henüz bir açıklama yapmadı. Cuma gününe kadar Meteoroloji’den kasırga konusunda uyarı niteliğinde bir açıklama gelmesi bekleniyor.
 

Editör: Haber Merkezi