İzmir Gazeteciler Cemiyeti yeni yönetimini seçmek için sandık başına gidiyor. Yarın yapılacak seçimler öncesi adaylardan Dilek Gappi ve Aylin Suphandağlı vaatlerini açıkladı.


Basın apartmanı tamamlanacak

İGC Yönetim Kurulu Başkanı ve Emek ve Gelecek Tek Yürek Grubu Yönetim Kurulu Başkan Adayı Dilek Gappi, basın apartmanının en önemli konu olduğunu söylerken, “Basın Apartmanı Cemiyetimiz’in kira gelirlerinin sağladığı için başlatılan çalışmaların sağlıklı, hızlı tamamlanması önemli. Bugüne kadar tek daire satarak tüm dönüşümü gerçekleştirmeyi başardık. Mimari, statik, mekanik projelere herhangi bir ödeme yapılmadı. Cemiyetimiz için yeni dönemde binamızın tamamlanması öncelikli konudur. Süreç yine Cemiyetimize maddi külfet yaratmadan çözülmeye çalışılacak” ifadelerini kullandı.

Dikili'de bulunan arazi

Dikili'de cemiyete ait 40 dönüm bir arazinin olduğunu belirten Gappi şu ifadeleri kullandı: “Ancak söz konusu arazi, sulu tarım arazisi niteliğindedir. Bölgenin vasfının değiştirilmesi için çalışmalar Bakanlık nezdinde başlatılmıştır. Son zamanlarda yakın mesafede Tarım OSB ile ESBAŞ tarafından kurulan ve dev bir yatırım alanı olacak Batı Anadolu Serbest Bölgesi ile çevrenin çehresi yeniden değer kazanacak ve söz konusu arazi bu dönem en iyi şekilde değerlendirilecektir”

Cemiyet üyeleri için 'Üçüncü köy' projesi

Üyeleri konut yapmak için kurumlarla görüşme yaptıklarını da belirten Gappi şöyle devam etti: “Ancak TOKİ uzun bir süredir herhangi bir meslek grubuna özel bina üretmeyeceğini açıklamıştır. Bu nedenle farklı çözüm arayışları gündeme gelmiştir. Sağlıklı, tek katlı, ortak yaşam alanları da olan ‘Üçüncü Köy’ projesi doğmuştur. Yeni dönemin en önemli konularından biri olacaktır”

Gappi, İGC üyeleri için Medya Bahçe projesiyle restoran/kafe tarzı girişim hedeflediklerini söylerken, mobil kafeler oluşturarak Medya Kafeler oluşturacaklarını ayrıca Karataş Basın Merkezi’ni özel günlerinde kullanabilmeleri için üyelere açacaklarını da sözlerine ekledi. Gappi ayrıca internet basınını da destekleyeceklerini ifade etti.

Ege Bölgesi'ne öncülük edeceğiz

“Doğal afetlerin yarattığı mali zorlukları yeniden toparlayan Cemiyetimiz yeni dönemde Ege Bölgesi’nin öncülüğünü sürdürecek bir yapılanma içerisine girecek” diyerek sözlerine devam eden Gappi, “Cemiyetimize sağladığımız AB proje olanaklarından diğer cemiyetlerimizin de yararlanması için yeni bir oluşum gerçekleştirilecektir” ifadelerini kullandı.

Medya aracı projesi

Yeni dönemde hedeflerinden birinin de Medya Aracı olduğunu belirten Gappi şöyle devam etti:  “Yeni dönemde Cemiyetimizin önemli hedeflerinden biri Medya Aracı olacaktır. Afet, önemli etkinliklerde meslektaşlarımızın bulundukları noktadan haber geçmeleri sağlacaktır. Ancak etkin donanımlı bir medya aracı pahalı bir hizmettir. O nedenle bir proje kapsamında gerçekleştirilmesine çalışılacaktır”

İşsiz gazetecilere istihdam desteği

İşsiz gazetecilerin 6 ay boyunca 9 Eylül Gazetesi'nde istihdam edileceğini açıklayan Gappi şu ifadeleri kullandı: “9 Eylül Gazetemizin ana kuruluş amaçlarından birisi iş arama sürecinde olan meslektaşlarımıza kucak açmasıdır. Ancak finansal ve dijital dönüşümler bu uygulamayı yeni yapabilme imkânı tanımaktadır. Üyelerimiz işsizlik sigortası almalarının ardından 6 aylık sürelerle ve belirli sayıda olmak üzere gazetemizde çalışma imkânı bulacaktır”

Basın Tarihi Belgeseli'nin ikincisi çekilecek

Gappi, “Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek İzmir Basın Tarihi Belgeselini kendi ekibiyle çeken Cemiyetimiz 1980 ve sonrasını kapsayacak şekilde  Basın Tarihi 2  belgeselini çekecektir. Ayrıca kent tarihine yönelik yeni belgeselleri deneyimli üyelerimizle birlikte üretmeye devam edeceğiz” diye söyledi. İGC’nin yazar üyeleriyle imza günlerine başladıklarını söyleyen Gappi, Ustalara Saygı etkinliği de yapacaklarını ifade etti. Gappi İGC bünyesinde halk dansları korosunun kurulacağını da sözlerine ekledi.

Gappi, “Pandemi, deprem derken, aidatlar dışında bir gelirimiz olmamasına rağmen sıkı mali politikadan vazgeçmeyen ve bu nedenle mali kaynağını beş kat büyüten Cemiyetimiz, finansal sürdürülebilirlik anlayışı içinde hareket edecektir” dedi.

Çekinmeden, korkmadan alanlara çıkacağız

Vaatlerini anlatan Gappi sözlerini şöyle tamamladı: “Bağımsız Gazetecilik mücadelesi için gerekirse yine  Ankara’ya gidecek Meclis’te kapı kapı dolaşacağız. İktidarlardan çekinmeden, korkmadan gerektiğinde yine alanlara çıkacağız.  Yazdıkları nedeniyle baskıya uğrayan meslektaşlarımızın yanında durmaya devam edecek, cezaevlerindeki arkadaşlarımızı asla yalnız bırakmayan bir Cemiyet olacağız” dedi.

Cemiyetin gücünü arkanızda bulacaksınız

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin 18’inci Genel Kurulu’nda Gazetecilere Demokrasi, Mesleğe İtibar Grubu Yönetim Kurulu Başkan Adayı Aylin Suphandağlı üyelere yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bu yolda gazetecilerin görevini daha rahat ve özgürce yapabilmesi, baskılara boyun eğmeden güçlü olması için, yönetimimizde tüm meslektaşlarımızın arkasında dimdik duran bir meslek örgütlerinin olacağına söz veriyoruz. Aşamadığınız her türlü durumda cemiyetin gücünü arkanızda bulacaksınız”

Üniversiteli gençlere istihdam desteği

İGC Başkanı olması durumunda gerçekleştirmek istediği projelerden bahseden Suphandağlı, üniversite okuyan öğrencilere istihdam sağlayacaklarını ifade etti. Gazetecilere ekipman sağlamak için çaba göstereceklerini söyleyen Suphandağlı, “En çok üzüldüğümüz şeylerden biri bir meslektaşımızın ekipman eksikliği nedeniyle mesleğini icra edememesi. Bazen kamera, bazen bilgisayar, bazen ses kayıt cihazı. Bünyemizde oluşturacağımız bir sistemle meslektaşlarımızın kütüphane usulü ekipman desteği almasını sağlayacağız. Böylelikle kimse zorda kalmayacak, dilediği zaman çalışmalarını kolaylıkla yapacak. İGC bünyesindeki eğitimleri çoğaltacak, her ihtiyaca uygun eğitimlerle üyelerimizin buluşmasını sağlayacağız. Sivil toplum kuruluşlarıyla el ele verecek sosyal sorumluluk projeleriyle geleceğe de umut olacağız” diye konuştu.


9 Eylül Gazetesi kapatılacak mı?

“9 Eylül medya grubu ile ilgili çok farklı düşüncelerim olduğu, 9 Eylül’ün İzmir’deki yerel medyaya rakip olduğu, gazeteyi kapatarak yerel medyanın kâr marjını artırmak istediğim söyleniyormuş” diyen Suphandağlı sözlerine şöyle devam etti: “9 Eylül gazetesinin İzmir basınına sağladığı kazanımlar herkesin malumudur. Bugüne kadar bu çalışmaları yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Yönetimimizde emekçi tavır sonuna kadar ortaya konulacak; alın terini koruyacak sendikal ve hukuksal mücadeleler emekçilerimizin isteği ve beklentileri doğrultusunda günden güne artarak ilerleyecektir. 9 Eylül Medya Grubu, kurulduğu ilkelerdeki gibi tüm gazetecilerin kurumu yani imtiyaz sahibinin bir kişinin değil tüm gazetecilerin olduğu bir çatı kurum olmayı sürdürecektir”

Gazeteciler için konut projesi

Suphandağlı gazeteciler için konut projesini hayata geçireceklerini de belirterek, Gelin, yeni bir sayfa açalım… Hasan Tahsin’in kenti İzmir’de basının gücüne güç katalım. Gelin, var olan ve önümüze çıkabilecek sorunları hep birlikte aşalım. Tecrübeniz ışığımız, gençliğiniz heyecanımız olsun” ifadelerini kullandı.

İŞTE ADAYLARIN YÖNETİM KURULU LİSTELERİ:

Emek ve Gelecek / Tek Yürek Grubu Yönetim Kurulu Asil ve Yedek listesi

Dilek Gappi
Yılmaz Coşkun
Mehlika Gökmen
Mücahit Bektaş
Reşat Yörük
Turgay Pasinligil
Duygu Taylan
Esat Erçetingöz
Metin Aydın
Tolga Albay
Yağız Barut
Adem Nakçı
Turan Gültekin
Hakan Atis
Ebru Pulat
Erhan Taşdemir
Kahraman Durak
Hatice Gürler Yazıcı
Metin Burmalı
Sinem Ünlü
Halide Demir Polatlı
Volkan Gündüz


Gazetecilere Demokrasi, Mesleğe İtibar Grubu Yönetim Kurulu Asil ve Yedek Listesi:

Aylin Suphandağlı
Engin Uğur Ağır
Suavi Yardımoğlu
Efsun Erbalaban Yılmaz
Gülçin Hacıevliyagil Ayçe
Erdal Erek
İsmail İnan
Sinan Keskin
Sevim Dalgıç
Didar Demirci
Veli Özaslan
Murat Ervin
Melih Demirtaş
Kenan Yeşil
Nevra Uçkaç
Ahmet Buğra Tokmakoğlu
Esra Kapar
Yusuf Çağırtekin
Vedat Araz
Bilge Can Ünbal Yılmaz
Ercan Akgün
Mesut Varlık

Editör: Özlem Çimen Durmaz