İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) 18’inci Genel Kurul maratonu tamamlandı. Emek ve Gelecek Tek Yürek Grubu Yönetim Kurulu Başkan Adayı ve İGC’nin mevcut başkanı Dilek Gappi ile Gazetecilere Demokrasi, Mesleğe İtibar Grubu Yönetim Kurulu Başkan Adayı Aylin Suphandağlı’nın yarıştığı seçimde 580 geçerli oy kullanıldı.

Oy Kullandılar

Başkanlık yarışını 374 oyla Emek ve Gelecek Tek Yürek Grubu listesi kazandı. Gazetecilere Demokrasi, Mesleğe İtibar Grubu'nun listesi ise 206 oyda kaldı. Emek ve Gelecek Tek Yürek Grubu'nun blok oyu 305, Emek ve Gelecek Tek Yürek Grubu listesinin blok oyu 166 oldu. İz Gazete Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Yağız Barut da, Başkan Dilek Gappi’nin Emek ve Gelecek Tek Yürek Grubu yönetim kurulu listesinde yer aldı.

Sonuçların belirlenmesinin ardından açıklama yapan Başkan Gappi, yeni döneme deneyimli, güçlü bir ekip ve iddialı projelerle başlayacaklarını ifade ederek, “Yeni dönemimizde sadece gazetecilik meslek ilkelerine sahip çıkacak, bağımsız gazetecilik mücadelemizi sürdüreceğiz. Hiçbir kişisel, siyasal, ticari kaygısı gütmeyen yol arkadaşlarımızla mesleği daha ileriye taşımak için güç birliği yapacağız. Bu dönemimizde de genç meslektaşlarımızı kucaklayacağız. Her alanda aktif bir yönetim tarzı uygulayacağımıza söz veriyoruz” dedi.  

İGC’nin 18. Döneminde Başkan Dilek Gappi ile birlikte çalışacak isimler şu şekilde: Yılmaz Coşkun, Mehlika Gökmen, Mücahit Bektaş, Reşat Yörük, Turgay Pasinligil, Duygu Taylan, Esat Erçetingöz, Metin Aydın, Tolga Albay, Yağız Barut.

Editör: Esra Seyirden