Bayram sofralarına serin bir tatlı lezzeti arıyorsanız bu tarif tam siz göre…
Şerbetin yumuşacık dokusunu dondurmanın ferahlığıyla buluşturan bu tarif, klasik lezzetlere modern bir hava katıyor.
Limon aromasıyla hafifleyen revani, sıcak havalarda çayın ve kahvenin yanında yıldız tarif olmaya aday.
Özellikle şerbetli tatlı vazgeçilmezi olanlar, sıcak havalarda dondurma ile birlikte artık bu lezzetten mahrum kalmayacak.
Bayram ziyaretlerinde farklı bir lezzet arayanlar için de serin serin yenilecek enfes bir alternatif olarak dondurmalı revani tarifini İz Gazete okurları için derledik.
İşte dondurmalı revani tarifi…
MALZEMELER
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon
Üzeri için:
Dondurma

NASIL YAPILIR?
Keki hazırlamak için öncelikle yumurta ve şekeri çırpın. Daha sonra yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
Sonra sırasıyla irmik un ve kabartma tozunu ekleyin ve en son limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
Karışımı yağlanmış borcama döküp 180 derece önceden ısıtılmış fırında kürdan testi temiz çıkana kadar pişirin.
Kek pişerken şerbeti hazırlayın bunun için şeker, su ve yarım limonu tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın.
Şeker eridikten sonra yaklaşık 15 dakika şerbeti kaynatın. Fırından çıkan revani ve hazırlanan şerbet oda sıcaklığına gelip ılıdıktan sonra şerbeti tatlıya dökün.
Birkaç saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.




