Yaklaşık 6 senedir tanırım kendisini. İlk önce salonumuzu yeni açtığımız sene her Cuma oynadığımız doğaçlama gösterilere gelirdi. Biletini alır, eşi ve çocuklarıyla koltuğuna oturup kahkahalara ortak olurdu. O zamanlar öyle derin bir sohbetimiz yoktu, ama yerel siyasette ismini çokça duyuyorduk. Sonra ramazan eğlencelerinde köylerde sahnemize ortak olmuştu. Sosyal medyada paylaşımlarıyla öğreniyorduk çok sonraları. Göze görünmek için değil yani. Takipçisi olduğu için.

Son yerel seçimler ertesi Urla’da ödenekli bir sanat kurumunu kurma çalışmalarına başlamıştık birlikte. Çocuk ve gençlik tiyatroları bunun ilk yapılanmalarıydı. Ancak yarım kaldı çalışmalarımız. Özde adil ve bağımsız yargının kararı en son karar olacak, sözümüz yok. Ancak ne kadar bağımsız kalınacağı bence de soru işaretleriyle dolu. Burak Oğuz’un başkanlıktan uzaklaştırılması ve yerine kayyum atamasının yapılması ilçede birçok şeyin gerilemeye başlayacağının da sinyali bence.

Ben kendi çerçevemden bakıyorum. Urla da 12.sanat yılına giren bir tiyatronun emekçisi olarak, mütevazı olamayacağım, kültür sanat yaşamını şekillendirdik diyebilirim Urla’nın. Bir salon kazandırdık Urla’ya. Köylerinde tiyatro oyunlarının oynandığı festivali var mesela Urla’nın. Çeşitli Usta Tiyatro emekçisinin misafirliğine ön ayak olduk. Esnafını tek bir sanat organizasyonu için bir araya getirdik diyebilirim.

Son 1 ayda kültür sanat anlamında hiç bir şey yapılmadı Urla’da. Öyle ki; öldüğü yıldan bu yana her yıl edebiyat dünyasını Urla’da ağırlayan, şiir, roman, öykü ve tiyatro dallarında yarışmalar düzenlenen Necati Cumalı anma etkinlikleri bile, küçümsediğimden değil ama lise etkinlikleriyle savuşturuldu. İlçede hizmet yapanla onu denetleyenin aynı kişi olduğu bir sistem var. Ve her zaman olduğu gibi ilk sanatı biçmeyle başladı.

Biz Urla’nın sanat üreticileri elbette devam edeceğiz üretmeye. Ve bu umutsuz havada bile umut olmaya devam edeceğiz Urla’ya. Hal böyle olunca istemsiz bir soru da gelmiyor değil aklıma. Bu kirli siyasi oyunlarla kimi yendiğinizi sanıyorsunuz ki? Kaybeden kim?