Yazımın önünü siz doldurun istedim bu sefer.

Şimdiye kadar yazdıklarımdan biraz da farklı olsun istedim.

Bugün, yepyeni bir gün ve 1 Mart. 2018 yılının üçüncü ayının ilk günü, günlerden Perşembe.

Mart, kışın son ayı ve yazın ilk ayıdır. Tam kesişimdedir. Kesişimde olmak demek her ikisi de içermek demektir. Öyle bir mevsim düşünelim ki hem kış olsun hem yaz; hem kar kıyamet olsun hem günlük güneşlik…

Üretimin en yoğun olduğu, çiçeklerin coştuğu, otların yaldır yaldır gövdelerini gökyüzüne doğru uzattığı bir aya giriyoruz.

Doğanın okumasını yapmak için de bir fırsat var karşımızda. Her yeni güne başlarken gökyüzünü beyaz-mavi karışımına dalıp gitmek… Ardından güneşin vücudunuza dokunduğunu hissetmek için doğru zamandayız.

Mart’a kadar ne yaptıysak yaptık, hepsi geldi geçti, bitti. Şimdi bugün ne yapıyoruz biraz ona odaklanalım.

Örneğin, İzGazete’de iki yıldır yazıyorum, şu an 50. yazımı hazırlıyorum. Biçimsel olarak değişiklik yapmaya karar verdim. Bundan böyle belirli aralıklarla düzenli yazarak, yazmadığım günlerde olup biten olayları ülke genelindeki konularla eşleştirerek paylaşacağım.

Yani, yerel seçimler yaklaşırken bir önceki yerel seçimlerin istatistiksel okumalarını yapıp okurlarımıza nicel verilere dayalı bir takım verileri sunmayı planlıyorum.

Bu yazı dizisine başlarken Belediyeler arasında hem siyasi partisi ve Belediye Başkanı aynı anda değişen ilçelerimizden başlayacağım. Dolayısıyla inceleyeceğim ilk ilçe Bayındır olacak.

2014 yerel seçimlerinde İzmir için en çarpıcı sonuç Bayındır olmuştur. Çünkü Bayındır Belediye Başkanı AkParti üyesiydi ve kaybetti. CHP’nin adayı Dr. Ufuk Sesli ipi göğüsledi.

***

Evet, günlük ağızla bu işe siyaset karıştırmadan sözün özüne geleyim.

2014 seçim sonuçlarının analizini ilçe ilçe yapacağım; aday olmak isteyenler, o kişi benim diyenler yazılarımı takip edebilir. Sayılarına güvenenler bir adım öne gelsin; ötesini birlikte inşa edelim. Hedef, çok değerli büyüğüm ve saygı duyduğum duayen Belediye Başkanım Bülent Tanık’ın dediği gibi “yeni toplumcu belediyecilik”.