Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmelerde vakaların hangi şehirlerde yaşanıyor oluşuna dair bilgi verilmemesi ile birlikte sürecin şeffaf ilerlememesi hepimizde soru işaretleri oluşturuyor.Oysa biliyoruz ki; Çeşme’de 45 liman personeli evlerinde aileleriyle birlikte gözetim altında. Bilginin; tek kaynaktan, yani Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılması doğru bir uygulama. Ancak bu süreçte daha şeffaf davranılabilir miydi acaba? Şeffaflık, şehir efsanelerinin de önünü keser.

***

Testi pozitif çıkan 26 yaşındaki kadın, Bornova Türkan İlhan Devlet Hastanesi’ne sevk edilmişti. Söz konusu hastane geçtiğimiz günlerde boşaltılmıştı. Burasının karantina hastanesi olarak kullanılması bekleniyordu. Ancak anladığım kadarıyla farklı bir yol izlenecek.

Bornova Türkan İlhan Devlet Hastanesi’nin dışındaki hastaneler de kendi tedbirlerini almaya başladı. Örneğin Yeşilyurt Devlet Hastanesi’nde birinci ve beşinci katlar boşaltıldı. Bozyaka Hastanesi’nde şüphelilerin olduğu biliniyor. Hastaneler olabildiğince kendi önlemlerini almaya başladı.

BİZE ULAŞIN!

Salgının bir neticesi de insanların evden çalışma düzenine geçmesi oldu. Biz de İz Gazete ailesi olarak haberleri size evlerimizden ulaştırıyoruz. Siz değerli okurlarımızdan da birkaç isteğimiz var. Öncelikle gerekmedikçe evden çıkmayın! Bu ilk kuralı sağladıktan sonra ise bizimle fotoğraf ve bilgi paylaşmanızı istiyoruz. İçinde bulunduğumuz kriz anlarında yanlış bilginin çok hızlı yayıldığını biliyoruz, teyit etmek noktasında ise haber merkezi olarak inisiyatif alıyoruz.

Son olarak bu sürecin ekonomik ve izole olmaktan kaynaklı psikolojik de bir karşılığı söz konusu. Hizmet sektöründe çalışanların önemli bir kısmı ücretsiz izne çıkarılıyor. Bununla ilgili yetkililerden tatmin edici bir açıklama ise ne yazık ki gelmedi. Salgından korunduğumuz ölçüde moralimizi de yüksek tutmakta fayda var.