Umudun portakallısı olur mu? Havuçlu bile olur! Çilekli! Elmalı! Umut olduktan sonra neyli olduğu ne fark eder! Yeter ki yanında umut olsun. Son zamanların en büyük umudu Fox Tv Ana Haber sunucusu Fatih Portakal olmuştur. Allah hayırlı yolculuklar verirse Fatih Bey içsel bir yolculuk gerçekleştirmek için görevinden istifa etmiş. Bilet gidiş dönüş mü? Bilmiyoruz. Şimdilik sadece gidiş yönünü öğrenebildik.

***

Bence Fatih Portakal Türkiye'nin Ferrarisini Satan Bilgesidir... Bilge Portakal. Anchormanliği bırakıp içsel bir devrimin ateşini yakmak nerden baksan bilgeliktir. Ferrarisini satan bilge ne yapıtı? "Başarılı bir avukat olan Julian, bir duruşma sırasında aniden bir kalp krizi geçirdi ve hastaneye kaldırıldıktan sonra hayata tutunmayı bir şekilde başardı. Doktoru mesleğinin stresinden dolayı ‘ya işin, ya da hayatın’ gibi bir uyarıda bulunmasıyla huzuru bulmak için ‘kadim ülke’ denilen Hindistan’a gitti. Buradaki bazı seyahatlerinden sonra Himalayalar’ın tepesinde bir grup bilgenin ‘mükemmel ve kusursuz yaşamın sırları’nı bildiklerini ve bu sırları yüzyıllardır devam ettirdiklerini öğrendi ve gitti uzun bir süre onların yanında kaldı... Bu bilge grubun öğretilerini öğrenmeye adadı kendini..."
Fatih Bey'e; "ya işin, ya hayatın" diyen biri olmadıysa! Kendi iradesi ile buna karar verdiyse ve hayata geçirdiyse bu dakikadan sonra Ferrarisini satan bilge, Fatih Bey'in anca getir götürünü yapar... Çünkü ortada hiçbir tehdit, hiçbir dış mecburiyet yokken buna karar vermiş olmak Ferrariyi gözden çıkarmaktan daha büyük iş. Düşünsene Türkiye'nin en çok izlenen haber programının (ki, bu izlemenin sebebi sensin) baş haber sunucususun, her yorumun dikkate alınıyor, özgün tavrın herkes tarafından çok beğeniliyor en az haftada bir sosyal medyada trend topik oluyorsun ve sonrasında hiçbir mecburiyetin yokken bundan vazgeçiyorsun, içsel bir yolculuğa çıkmak için, Seferihisar'da çiftçilik yapmak için... Vay anasını sayın seyirciler. Dört defa Ferrarini satsan yine denk değil bence... Bilgeye haber salın gelsin de yolculuk görsün.

***

Herkes Fatih Bey’in bu ani kararının altında bir bit yeniği arıyor. Haksızda sayılmazlar aslında, benzeri görülmüş şey değil, insan şaşırıyor, altında bir şey arıyor. Bir sürü kelli felli adam şüphelerini ya da duyumlarını yazdı çizdi, sosyal medya zaten bildiğiniz gibi! Benim de bazı şüphelerim var ama yine de bu mesele kendi içinde ciddi bir umut barındırıyor, o tarafından baksak sanki daha iyi olacak.
Sosyal medyada dönen komplo teorileri ve iftiraları bir tarafa bırakırsak bu işteki büyük umudu görebiliriz bence. Belki Türkiye'de bir gün gazetecilerin, habercilerin tutuklanmadan, baskıya maruz kalmadan mesleklerini kendi rızalarıyla bırakıp başka bir işe yönelebilecekleri bir ülke olur. Belki bir gün bir gazeteci çıkar şarkıcı Teoman gibi durmadan mesleği bırakır ve bir süre sonra geri döner. Ve dönebildiğinde yine sesini duyabileceği bir köşe, ekran bulabilir. Kim bilir bakarsın her meslek için aynı şey geçerli olur bir gün. Bir pilot uçağı indirdikten sonra; "çok sıkıldım bir daha bu işi yapmıyorum arkadaş, bir sahil kasabasına yerleşip balıkçılık yapacağım" diyebilir belki bir gün. Kim bilir bir siyasetçi; "yoruldum, ben bırakıyorum siz devam edin, ben domates ekeceğim" der bir gün ve gider... Ki; zaten bir ülkede siyasetçi bunu diyemiyorsa işini iyi yapmamıştır. Senden sonra, o işi en az senin kadar iyi yapabilen birilerine bırakmadıysan eğer o ana kadar yaptığın hiçbir şeyin önemi kalmaz, sen gittikten sonra yıkılır çünkü... Yenidünya’da kişinin başarısı artık yaptığı işle değil, o iş için yetiştirdiği insanlarla ölçülüyor... Kim bilir bakarsın bir gün öyle bir siyasetçi de çıkar. Benim umudum var açıkçası. Umarım Fatih Bey bu umudun başlangıcı olur. Ayrıca Fatih Bey bir gün "Bilge Portakal" isimli bir kitap yazmak isterse projeye dahil olmak isterim. Ya da en azından Seferihisar'daki bahçesinde bir çay içip bu umudu gözlerimle görmek isterim.

Haftaya görüşmek üzere.