İzmir hafta sonu gezmek isteyenler için çok sayıda seçenek sunan bir şehir. Bu seçeneklerden biri de İnciraltı Kent Ormanı. Peki İnciraltı Kent Ormanı nerede? İnciraltı Kent Ormanı'na nasıl gidilir? İnciraltı Kent Ormanı'nda mangal yapılır mı? Sizin için araştırdık...

İzmir'in ilk kent ormanı olma özelliği taşıyan İnciraltı Kent Ormanı, doğa ve denizin birleştiği nokta olan Yenikale Burnu'nda konumlanmaktadır.

Ormanda dinlenme alanları, köprüler, yürüyüş ve bisiklet yolları bulunurken, İnciraltı Kent Ormanı ziyaretçilerine spor yapma, bisiklet sürme, piknik yapma, deniz ve doğa ile iç içe bir gün geçirme imkanı sunuyor.

Kent Ormanı'nda İnciraltı Engelliler Eğitim ve Kültür ve Sanat Merkezi Bahçesi de hizmet veriyor. Engelli bireylerin kullanımını hedefleyen 7 bin m2'lik alanda oturma ve oyun grupları da mevcut.

Alan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2004 yılında ağaçlandırmaya başlandı. Bölgenin ekolojik uyumuna bağlı kalınarak Kanada kavağı, söğüt, dut, akasya, akçaağaç, iğde, palmiye, katalpa, sığla, süs elması, çınar, erguvan, çam, servi, ıhlamur gibi farklı türlerden 20 bin 659 ağaç dikildi.

İnciraltı Kent Ormanı'nda neler yapılır?

İnciraltı Kent Ormanı çok geniş bir alanda olduğu için burada şehrin kalabalığından uzakta huzurlu bir gün geçirmek mümkün. Ormana giden İzmirliler burada uzun yürüyüşler yapıyor, bisiklete biniyor, piknik yapabiliyor. Aynı zamanda ormanın içinde belediyeye ait olan kafeler de bulunuyor. Burada oturup bir şeyler yemek ve içmek mümkün.

İnciraltı Kent Ormanı'nda aynı zamanda gençlik festivalleri düzenleniyor. Gençler burada çadır kurup keyifli birkaç gün geçirme imkanı buluyor.

Aynı zamanda ormanın içinde bir de lagün bulunuyor. Burada farklı kuş türlerini görmeniz mümkün. Birinci derece sit alanı statüsünde olan lagün, tepeli pelikan, ak pelikan, karabatak, balıkçıl, ördek, sakar meke, yalıçapkını, çulluk gibi çok sayıda kuş türünü barındırıyor.

İnciraltı Kent Ormanı'nda mangal yakılır mı?

İnciraltı Kent Ormanı içerisinde mangal yakmak yasak. Ancak deniz kenarı kısmında piknik alanları var. Deniz kenarı bölgesinde mangal yakmak serbest. Ama mangal yakmayacaksanız, ağaçların altında piknik yapabilirsiniz.

İnciraltı Kent Ormanı'na giriş ücretli mi?

İnciraltı Kent Ormanı girişi ücretsiz. Aynı zamanda burada iki tane otopark alanı da bulunuyor. Otoparklardan biri ücretsiz diğeri ise belediyeye bağlı ücretli bir otopark.

İnciraltı Kent Ormanı'na nasıl gidilir?

İnciraltı’na ulaşım oldukça kolaydır. İzmir’in Balçova ilçesi sınırlarında yer alır. Metro güzergahında olanlar, metroyu kullanarak Fahrettin Altay’a, daha sonra otobüs ya da dolmuşla kısa bir sürede İnciraltı’na ulaşabilirler.

Aynı zamanda İnciraltı Kent Ormanı'na tramvayla da gidebilirsiniz. Tramvayın AASSM durağında inip yolun karşısına geçtiğinizde kısa bir yürüyüş yaptıktan sonra ormana ulaşabilirsiniz.

Editör: Özlem Çimen Durmaz