İzmir’de su neden pahalı? Uzmanlar yorumladı
İzmir’de su neden pahalı? Uzmanlar yorumladı
İçeriği Görüntüle

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki bütçe görüşmeleri sırasında bakanlığına yönelik “İzmir’in okullarında su akmıyor” sözlerine İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi(PM) üyesi Deniz Yücel sert tepki gösterdi.

CHP'li Yücel,Bakan Tekin'in “İzmir’in okullarında su akmıyor” açıklamasının gerçeği çarpıtmaktan başka bir şey olmadığını belirterek sorunun İzmir veya yerel yönetimler olmadığına dikkat çekti.

Sorunun kamusal eğitimi bilinçli bir biçimde kaynaksız buırakan siyasi tercihler olduğunu söyleyen Yücel "Devlet okullarında bugün tuvalet kâğıdı yoktur, A4 kâğıdı yoktur. En temel ihtiyaçlar dahi Bakanlık tarafından karşılanmamakta, okullar velilerin bağışlarına mahkûm edilmektedir. Bu tablo, eğitimin kamusal bir hak olmaktan çıkarılıp, adım adım paralı ve eşitsiz bir sisteme dönüştürüldüğünün açık göstergesidir" dedi.

Yücel, "Bütçeyi tarikata aktarıp sonra da sorumluluğu öğretmene, veliye, belediyelere yıkmak siyasi bir tercihtir" ifadelerini kullandı. CHP'li Yücel,"Kamusal eğitimi bitiren bu anlayış değişmeden, okullardaki hiçbir sorun çözülmeyecektir." açıklaması yaptı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN NE DEMİŞTİ?

Milli Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin’in Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmasında CHP'li belediyeleri hedef almış İzmir’deki okulların durumu üzerinden eleştiri yapmıştı.

Tekin'in yaptığı açıklama şöyle:"Okulların tuvaletlerinde sabun var. İzmir'in okullarında tuvaletlerde sabun var ama çeşmelerinde su akmıyor."

Muhabir: BİRSU KOÇ