Birkaç gün önceydi..

Arşivler içinden Devekuşu Kabare’nin cd lerini gözüme kestirdim..

Uzun zaman olmuştu izlemeyeli..

Devekuşu Kabare 67 yılında İstanbul’da Haldun Taner, Ahmet Günal, Metin Akpınar ve ışıklar içinde uyusun Zeki Alasya tarafından kurulmuştu.Haneler, Keşanlı Ali Destanı, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Aşk olsun, Deliler, Dün bugün,Yasaklar, Beyoğlu Beyoğlu, Reklamlar adlı oyunları halkla buluşturmuşlardı..

Bu oyunlar içinden Deliler ve Yasaklar’ın cd lerini takıp izledim..Yıllar önce oynanmış olan oyunlarda o günün şartlarındaki Türkiye’nin sorunlarını harika bir mizah anlayışı ile sahnelemişler, Cumhuriyetin dönüştürülmeye çalışıldığının altını çizmişler ve gelecek olan tehlikeyi seyircilerine anlatmışlar..

Fakat şu var ki maalesef yıllar yıllar öncesinde anlatılan bu sorunlar hala ne yazık ki memlekette devam etmekte..Ülke topraklarının Arap ülkelerine satılması,fabrikalarımızın arap sermayelere peşkeş çekilmesi bize hiç yabancı değildi.. Kavram karmaşası içersinde iktidar olma çabası,gayreti gösteren partiler o dönemde de vardı bu dönemde de var. Garip ve uyulmasına anlam veremeyeceğiniz yasaklar o dönemde de vardı şimdide var... Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk Düşmanlığı o dönemde de vardı, yaşadığımız bu dönemde de var hatta daha fazlası var..20,30,40 sene 50 sene hatta 60 sene evvelinde aydınlarımız, yazarlarımız katlediliyordu, şimdide katlediliyor..Geçmişte Deniz Gezmiş ve arkadaşları, günümüzde ise Ali İsmail Korkmaz ve Gezi’nin koca yürekli çocukları katledildi..O dönemlerde de sahte şeyhler ,dernekler,cemaatler vardı şimdi yüz katı var.

Anlayacağınız bu ülke hiç değişmedi..70 senedir aynı şeyleri yaşayan bu halkta demek ki hiç değişmemiş..Her zaman günü kurtarma politikası içinde olan bu sisteme dur diyememiş.

Günü kurtarmak size geleceğin çok güzel olacağını garanti etmeyecektir…

Bilimle, sanatla, emekle, üretim ve alın teri ile her şey değişir…kendi topraklarınızda kendiniz üretim yaparsanız,kendi turizminize kendiniz sahip çıkarsanız. Tarihi miraslara ucube diyenlere değil, bu mirasları korumaya çalışanlara destek çıkarsanız her şey değişir..

Güzel ve aydınlık gelecek günlere...