Söz verilmiş olan bir yazıyı yazmak gerçekten zormuş. Bir türlü oturamadım masa başına. Hal bu ki yazacaklarım olduğu gibi aklımda tasarlanmış halde. Yaz rehavetine verin artık.

Geçen yazımda hermafrodit bireylerin nasıl oluştuğunu, toplum ve aileleri tarafından nasıl baskı gördüklerine değinmiştim. Bu yazımda ise nesillerini nasıl devam ettirirler yani nasıl ürerler onu anlatacağım.

Hermafrodit bireyler çeşit çeşit. Her iki organı da güzelce gelişen var, biri pasif durumdayken diğeri aktif durumda olan var veya her ikisi de tam gelişmemiş olan var.

Hermafroditler genelde biz nasıl çoğalıyorsak o şekilde çoğalırlar yani çiftleşme organlarını kullanarak. Ama çok çok daha ilginci var ben ondan bahsedeceğim.

Bireyin kendi kendini döllemesi .  Yani bakire bir annenin çocuk doğurması… Yazacağım bu konuyu Bitlisli bir arkadaşımla paylaştığımda hemen gözleri kocaman açıldı ve “Bizim köyde böyle bir olay yaşandı. Ailesi kızı katletti. Sonrasında otopsi raporunda kızın gerçekten çift cinsiyetli olduğu ve çocuğu kendi başına yaptığı ortaya çıktı” dedi.

Kim bilir kaçınızın hayatında bu tür örnekler, yaşanmışlıklar vardır. Olay şu; bazı hermafrodit yani çift cinsiyetli bireylerde testis ve yumurtalıkları arasında bu iki organı birbirine bağlayan bir kanal bulunabiliyor. Böylelikle çiftleşmeye gerek kalmadan bu kanal aracılığı ile bireyin testilerinde oluşan sperm yumurtaya ulaşıyor ve yumurtayı döllüyor. Döllenmiş yumurta normalde olması gerektiği gibi rahme yerleşiyor ve dokuz ay sonra bir bebek dünyaya geliyor. Bakire bir annenin çocuk doğurması imkânsız bir şey değil.

Daha ilginci var; bir kadının tek başına erkek çocuk yapması. 1975 yılından beri alınan kayıtlarda dünya genelinde tespit edilebilmiş çiftleşmeksizin erkek çocuk doğuran 11 kadın var. İnsanın kafası karışıyor değil mi? Bir kadın oluştursa oluştursa kendi kendine ancak kız çocuk oluşturabilir. Çünkü kadın olmanın gerekliliği XX gonozomuna sahip olmaktır. XY gonozomuna sahip bir erkek çocuk oluşturabilmek için y gonozomunu nereden bulacak. İşte ilginç olan burası bazı hermafroditler ise erkek gonozomlarına yani XY ye sahip olduğu halde dış görünüm bir kadın. Bu nedenle bu kadınlar çiftleşmeksizin dişi çocuk da doğurabiliyorlar erkek çocukta. Bakire bir annenin erkek çocuk doğurması imkânsız bir şey değil.

Bilimin henüz tespit edemediği, keşfedemediği olaylar bize hep olağanüstü, mucizevi olaylar olarak yansıtılıyor. Kişisel cahilliğimiz bile olayı olağanüstü yapmamıza sebep oluyor. Örneğin; hamilelik sırasında regl olunmaz. Kadının birinde bebeğin rahme tutunması sırasında kılcal damar yırtılması nedeniyle kanama olmuştur. Ooo olmayan şey evet işte O’nda oldu. Olağanüstü mucizevi bir olay ve mucize insan…  Ama bilim emin adımlarla ilerliyor ve gelişiyor, cevapları bilinmeyen soruları cevaplıyor.

Hal bu ki kadın ne kadar masum...  Bu çocuk vücudunun ona bir armağanı. Bazıları tarafından mucizevi bir olay olarak görüldü, bazıları ise kim bilir kimden oldu diyerek kadını aşağıladı, hatta katletti.

Bitlisli kızın ailesi o otopsi sonucunu görünce olayı anlayıp vicdanen rahatsız olmuşlar mıdır? Yoksa anlamayıp, otopsi yapan doktoru da mı linç etmeye kalkmışlardır?

Hermafroditizm, çift cinsiyetlilik kimin başına ne zaman geleceği bir durum. Kimimizin çocuğu, komşusu, dostu...

Çeşitlilik dünyanın en güzel nimeti… Çeşit çeşit olun, çeşit çeşit rengârenk sağlıcakla kalın.

Not: Daha bitmedi bir de bunun sevdiğim mitolojik hikayeleri var. Birkaç gün sonra…

 

ÇİFT CİNSİYETLİLER I YAZISI İÇİN TIKLAYIN