İzmir futbolunun tekrar eski günlerine göz kırptığı bir sezonu geride bırakıyoruz. Altay’ın play off şampiyonluğu tüm İzmir’i hatta tüm Türkiye’yi mutlu etmeyi başardı. Birçok değerli sanatçının, iş insanının, kanaat önderinin, belediye başkanları ve milletvekillerinin Altay Spor Kulübü’ne verdiği destek bence çok kıymetliydi.

  Tam 18 yıl sonra Süper Lig’e dönmeyi başaran Büyük Altay, 2021-2022 sezonunda İzmir’i Göztepe ile birlikte Süper Lig’de temsil edecek. Büyük Mustafa’nın dönüşüyle inanılmaz bir ivme yakalamayı başaran Altay ligde 2, play offlarda ise çıktığı 3 maçın hepsini kazanarak sezona muhteşem bir kapanış yaptı. Finalin açık ara favorisi olarak gösterilen siyah beyazlı ekip üç sezondur ligin gol kralı olmayı başaran ve belkide son 20 yıldır İzmir’den yolu geçen en büyük golcü olan Marco Paşa’sı ile son dakikalarda golü buldu ve Süper Lig’e yükselmeyi başardı. Maçtan öncede söylediğim gibi tecrübe ile gençliğin mücadelesiydi bu final ve kazanan tecrübe oldu. Burada Mustafa Denizli’ye de bir parantez açmak gerektiğini düşünüyorum. Adeta maçı usta bir satranç oyuncusu gibi analiz edip, hamlelerini ona göre yaptı. Hücumda sezon boyunca en etkili iki ismini yedekte bırakarak herkesi şaşırtan Büyük Mustafa maçı kafasında çoktan oynamıştı bile. İkinci 45 dakikanın ilk düdüğüyle etkili iki ismini sahaya sürerek şah diyen Denizli, 89.dakikada ise Altınordu’yu mat etmeyi başardı. Bu sonuçla birlikte geride bıraktığımız günlerin en büyük tartışmalarından bir tanesinede nispeten son verilmiş oldu.

  Altay Alsancak Stadyumu’nun sahibi tescillenirken, yetiştirici kimliğiyle tüm Türkiye’ye örnek olmayı başaran Altınordu için ise Tire Stadyumu söylemleri daha da güçlendi. 13 Nisan tarihli köşe yazımda da söylediğim gibi Tire Stadyumu Altınordu için bir hedef olmalı ve yetiştirici kimliği ile Tire’yi kucaklamalı.

  Altay taraftarları büyük bir coşku içerisinde Cuma akşamı Altay Alsancak Stadyumu’nun önünden başlayan organizasyonda futbolcular ve kupa ile buluştular. Tam 18 yıl süren hasret artık sona erdi. En son 2002-2003 sezonunda Altay ile Göztepe birlikte Süper Lig’de mücadele etmiş ve Akp hükümetinin genel seçimleri kazanmasıyla siyaset aracılığıyla küme düşürülmüşlerdi. Bu kez ne kulüpler ne de İzmir halkı aynı şeylerin yaşanmasına izin vermeyecektir.

  Sezon boyunca şampiyonluğu sonuna kadar hakeden Büyük Altay yönetimini, oyuncularını, teknik heyetini ve pandemi şartlarına rağmen takımını asla yalnız bırakmayan taraftarları tebrik ediyorum. Yeni sezonu büyük bir heyecanla beklemeye devam edeceğiz. 2021-2022 sezonu İzmir futbolunun yılı olsun. Ait olduğun yere, Süper Lig’e hoş geldin Altay. Şimdi Büyük Mustafa’yla daha büyük hedeflere ulaşma zamanı.