Tam 18 yıl sonra tekrar Süper Lig’de boy gösteren Altay, lige harika bir başlangıç yaptı. 6 maçın geride kaldığı sezonda tam 4 galibiyetle 12 puanı cebine koyan siyah beyazlı ekip geride kalan haftalarda ortalama 2 puan toplayarak büyük bir başarı gösterdi.

Tabi ki bu başarıda takımın başında ki Büyük Mustafa’nın çok büyük payı var. Yaz kampında takımın başında olması ve bu sezon oynayacak olan takımın inşaasını kendi gerçekleştirmiş olması sahaya yansıyor. Çok büyük bir tecrübeye sahip oluşu sadece kadro tercihleri noktasında değil, oyun içerisinde ki hamlelerinde de Altay’a çok büyük avantaj sağlıyor. Bunun en büyük örneğini Göztepe karşılaşmasında yaşadık. Maçın ikinci yarısında oyuna soktuğu 40 yaşında ki İbrahim Öztürk ve 36 yaşında ki Marco sonucun değişmesinde büyük pay sahibi oldular.

Salı günü oynanan Çaykur Rizespor karşılaşmasından 2-1’lik galibiyetle ayrılan Altay 6 hafta içerisinde topladığı 12 puanla hedefinin sadece ligde kalmak olmadığını göstermiş oldu. 40 puan bandının rahatlıkla ligde kaldığını düşünürsek Altay’ı önümüzde ki sezonda Süper Lig’de izleyeceğimiz kesinleşti diyebiliriz. Bunu söylememizi sağlayan aslında sadece toplanan puanlar ve alınan sonuçlar değil. Altay geride kalan 6 hafta da, Fenerbahçe hariç oynadığı tüm rakiplere oyun anlamında büyük bir üstünlük kurmayı başardı. 3-1 kaybedilen Konyaspor karşılaşmasında dahi Altay’ın oyun genelinde büyük bir üstünlüğü vardı.

Sezon içerisinde yeni kurulmuş bir takım olmanın da dezavantajıyla zaman zaman hiç beklenmedik puan kayıpları muhakkak yaşanacaktır fakat genel olarak pozitif futbol izleyeceğimizi düşünüyorum. Tabi alınan galibiyetlerde bazı isimlerin çok ön plana çıktığını görüyoruz. Sadece maç özelinde değil geride kalan 6 maçın hepsi için değerlendirecek olursak Cebrail, Naderi, Pinares ve Thiam’ın sahada oldukları her maçta skora etki edecek işler yaptıklarını görüyoruz. Cebrail şu anda ligin en çok mesafe kateden oyuncusu konumunda ayrıca 6 maçta 3 asist yaparak başarılı bir istatistiğinde altına imzasını attı. Naderi ise Cebrail’in tam ters kanadında fiziği ve kaliteli sol ayağı ile oyun içerisinde fark yaratmaya devam ediyor. Son iki maçtır sakat olduğu için forma giymemiş olsada Altay iki maçtada oyunun bazı noktalarında Pinares’in çilingir özelliğine ihtiyaç duydu. Göztepe ve Rizespor’un zayıf olması galibiyetler noktasında Altay’ın elini güçlendirmiş olsa da zorlu rakiplere karşı Pinares Altay’ın vazgeçilmezi olacaktır. Thiam için ayrı bir parantez açmak gerektiğini düşünüyorum. Rize’de gördüğü ikinci sarı dolayısıyla yarın oynanacak Beşiktaş karşılaşmasında forma giyemecek. Geldiği günden bu yana oyununu fazlasıyla geliştirmeyi başardı. Hem savunmada, hem de geçiş oyunlarında risksiz ve isabetli pas trafiği çok büyük önem taşıyor. İşte bu noktada top kayıplarının az olmasının sebeplerinin başında Thiam geliyor. Yarın oynanacak olan Beşiktaş karşılaşmasında forma giymesi büyük önem taşıyordu, eksikliği hissedilecektir diye düşünüyorum.

Geride kalan maçları başarıyla kapatmış olan Büyük Altay, yarın kazanılacak bir 3 puan ile hedefini tekrar güncelleyecektir, hem camianın, hem de şehrin ilk 5 için mücadele eden bir takıma çok ihtiyacı var.

Kendi sahasında Adanademirspor’a şok bir puan kaybı yaşayan Beşiktaş’ın haftaya oynanacak Şampiyonlar Ligi maçını düşünerek rotasyona gitmesi muhtemel gözüküyor. Sakatları olan ve morali düşük Beşiktaş’ı yenmeyi başaracak bir Altay, İzmir için büyük bir heyecan yaratacaktır. Altay kazansın, İzmir kazansın.