Zonguldak'ta etkili olan yağış sonucu Asma Mahallesi Tulumba Sokak'ta heyelan meydana geldi. Sokakta bulunan tek katlı müstakil ev, üzerine gelen toprak ve kaya parçalarının etkisiyle yıkıldı. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, evde olduğu değerlendirilen anne ve oğlunun kurtarılması için çalışma başlattı.

Ardı ardına gelen felaket

Kentte etkili olan yağış sonucu Asma Mahallesi Tulumba Sokak'ta heyelan meydana geldi. Sokakta bulunan tek katlı müstakil ev, üzerine gelen toprak ve kaya parçalarının etkisiyle yıkıldı. İhbar üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, polis, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Evde olduğu değerlendirilen anne ve oğlunun kurtarılması için çalışma başlatıldı.Öte yandan, ikinci bir heyelan daha oldu. Çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Vali Açıkladı: 2 vatandaşımızın durumu ciddi

Zonguldak ValisiOsman Hacıbektaşoğlu şu açıklamayı yaptı:

Yaklaşık 36 saattir Zonguldak merkez ve ilçelerimizde aralıksız yağış devam ediyor. Akşam saatlerinde 19.56'da merkez Asma mahallesinde bir evin üzerine heyelan gelmesi üzerine 2 vatandaşımızın göçük altında kaldığı ihbarı geldi. Onun üzerine AFAD, itfaiye, UMKE ekiplerimiz müdahaleye başladılar. Tam onlara ulaştığı anda maalesef ekiplerin çalıştığı alana daha büyük bir heyelan oldu. 17 yaralımız var şu anda. Bütün yaralılarımız hastanelere ulaştırıldı. Şu anda heyelan bölgesini tahliye ettik. Oradaki bütün vatandaşlarımızı tahliye ettik. Emniyetli bir şekilde sadece orayı arayacak ekip heyelan bölgesinde çalışmalarına devam ediyor. İlk enkazda kalan 2 vatandaşımız, biri 85 yaşında Perihan Çakar, oğlu 45 yaşlarında Sait Çakar, enkaz altında. İkinci heyelanda enkaz altında kalan ekiplerimizden yok diye değerlendiriyoruz. 17 arkadaşımızı hastanelere tahliye ettik. Yaralıların hepsi hastanelere ulaştı, tedavileri yapılıyor. 2 yaralının durumunun ağır olduğunu arkadaşlarımız bildirdi. Tüm ekiplerimiz teyakkuz halinde bekliyor. Sabah Ereğli-Alaplı yolunda heyelan oldu. Çalışmalarla yol açıldı. Gün içerisinde bütün teknik ekiplerimiz riskli heyelan bölgelerini gözetlemek üzere çalışma yapıldı. Şu anda yağış devam ediyor. Sabaha kadar da yağışın devam edeceği öngörülüyor. Bütün ekiplerimiz ayakta.

Editör: Esra Seyirden