Geçtiğimiz günlerde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu operasyonunda aralarında ünlü isimlerin de bulunduğu 19 kişi test için Adli Tıp Kurumu’na götürülmüştü.
Operasyon kapsamında İrem Derici, Kubilay Aka, Kaan Yıldırım, Hadise Açıkgöz, Berrak Tüzünataç, Duygu Özaslan, Demet Evgar, Meriç Aral, Özge Özpirinçci, Mert Yazıcıoğlu, Feyza Altun, Derin Talu, Deren Talu, Ziynet Sali, Birce Akalay, Dilan Polat, Engin Polat, Metin Akdülger ve Ceren Moray ifadeleri alındıktan sonra Adli Tıp’ta kan, idrar ve saç örneği testine tabi tutulmuştu. Tüm isimler testlerin ardından serbest bırakılmıştı.

Gazeteci Emrullah Erdinç’in sosyal medya hesabı üzerinden aktardığı bilgilere göre bazı şüpheliler ifadelerinde geçmişte yasaklı madde kullandıklarını kabul etti. Erdinç, Türkiye’de her türlü madde kullanımının suç olduğunu ve Avrupa’da serbest olan bazı maddelerin Türkiye’de de serbest sanılmasının yanlış bir algı oluşturduğunu belirtti.

Sinema dünyasından bir yıldız kaydı: Diane Keaton hayata veda etti
Sinema dünyasından bir yıldız kaydı: Diane Keaton hayata veda etti
İçeriği Görüntüle

“Geçmişte kullandıklarını itiraf ettiler”

Operasyon günü yaşananlar hakkında bilgi paylaşan Gazeteci Emrullah Erdinç, gözaltına alınan 19 kişiden bazıları geçmişte uyuşturucu madde kullandıklarını kabul ettiğini iddia etti.
Emrullah Erdinç paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Ünlülere yasaklı madde operasyonu… Evlerinde arama yapılmadı, sadece saç ve kan örnekleri alındı. Bazı isimler ise ifadelerinde geçmişte yasaklı madde kullandıklarını kabul etti. Herkesin konuştuğu yanlış ise Avrupa’da serbest olan bazı maddeler, Türkiye’de de serbest sanılması. Oysa Türkiye’de her türlü madde kullanımı suç.”

Kaynak: HABER MERKEZİ