Türkiye’de 1987’den bu yana madencilik sektöründe faaliyet gösteren Kiremitçiler Grup Madeni, artan mali sıkıntılar nedeniyle konkordato ilan etti. Kömür üretiminde önemli bir paya sahip olan şirket için Tekirdağ Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verildi.
Türkiye’nin kömür devi iflasın eşiğinde: Konkordato ilan etti
Kiremitçiler Grup Madeni, Türkiye’nin kömür ihtiyacının yaklaşık yüzde 2’sini karşılayan yapısıyla sektörün önde gelen kuruluşlarından biri olarak biliniyordu. Şirket, ekonomik koşulların ağırlaşmasıyla birlikte finansal yükleri taşıyamaz hale geldi. Mahkeme, grubun üç şirketi için 17 Kasım 2025 itibarıyla üç ay geçici mühlet uygulanmasına hükmetti.
KONKORDATO SÜRECİ BAŞLADI
Mahkeme, süreci yakından takip etmek üzere 3 konkordato komiseri atadı. Şirketin konkordato tasdik davasının duruşması 10 Şubat 2026 tarihinde gerçekleştirilecek.
1987’de ilk ruhsatını alan Kiremitçiler Grup Madeni, zaman içinde üretim kapasitesini artırmış ve vagonlu sisteme geçerek faaliyet alanını genişletmişti. 2007 sonrasında sanayi sektöründe artan kömür talebi üzerine işletmeciliğe yeniden ağırlık vermişti.



