İstanbul’un Haliç bölgesinde faaliyet gösteren bir berber dükkanında, saç kestirmek isteyen yabancı turiste kabarık bir fatura kesildi.

Sosyal medya platformlarında paylaşılan ve kısa sürede yayılan videoda, bir turistin Haliç’teki işletme sahibiyle saç kesimi karşılığında 400 TL ödemek üzere anlaştığı görüldü.

Turistin işlemleri bitince kesilen faturada anlaşılan rakamın tam 17 katı olduğu kameralara yansıdı. İşletme sahibinin turisti 7 bin 100 TL ödemeye zorlaması üzerine tepkiler çığ gibi büyüdü.

Milyonlarca sosyal medya kullanıcısının tepkisini çeken faturanın detayları, "haksız kazancı” gözler önüne serdi.

Turiste kesilen faturada şu kalemler yer aldı:

Ataşehir Belediyesi CHP'de kaldı!
Ataşehir Belediyesi CHP'de kaldı!
İçeriği Görüntüle

Saç ve Sakal Kesimi: 800 TL (400+400)

Wax (Saç Şekillendirici): 1.000 TL

Burun Bandı: 1.000 TL

Yüz Bakımı: 2.300 TL

Saç Bakımı: 2.000 TL

Kamuoyunda infial yaratan görüntülerden sonra Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Fahiş fiyat uygulamasıyla ilgili ilgili işletmeye yönelik derhal inceleme süreci başlatıldı.

Ticaret Bakanlığı Basın Danışmanı Bekir Kaplan, konuya ilişkin sosyal medya platformu X hesabı üzerinden açıklama yaptı. Kaplan, şikayetlerin Bakanlıkça takibe alındığını ifade etti.

Açıklama şöyle:

“İstanbul’da bir berber dükkanında, bir turiste yönelik fahiş fiyat uygulaması iddiasına yönelik görüntüler ve şikâyetler Ticaret Bakanlığımızca derhâl takibe alınmıştır.

Söz konusu işletmeye yönelik gerekli incelemeler ivedilikle başlatılmış olup gerekli denetim hızla gerçekleşecektir.

Ülkemizin yüzü olan esnafımızın büyük çoğunluğu, yerli ve yabancı misafirlerimize karşı dürüstlük ve ahilik geleneğine yakışır şekilde hizmet vermektedir. Bu güveni zedeleyen hiçbir uygulamaya asla müsamaha gösterilmeyecektir.”

Kaynak: HABER MERKEZİ