Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yazılı açıklamasında,  vatandaşların güvenli, ekonomik, çevreye duyarlı ve konforlu şekilde ulaşımlarını sağlayabilmek için demir yolu yatırımlarına hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.
Sivas ve Ankara'dan YHT ile seyahat eden yolculardan gelen aktarmasız Sivas-İstanbul sefer talebi doğrultusunda çalışmaların tamamlandığına işaret eden Uraloğlu, şunları kaydetti:

"Sivas-İstanbul aktarmasız yüksek hızlı tren (YHT) seferleri başlayacak. Sivas'tan 4 Mayıs saat 13.00'te hareket edecek YHT'miz ekspres ve aktarmasız İstanbul'a devam edecek. 483 yolcu kapasitesine sahip setler kullanılarak işletilecek ekspres trenlerimiz İstanbul'dan da 08.40'ta hareket edecek, Sivas'a 15.58'de varacak, Sivas'tan 13.00'te hareket edecek ve İstanbul'a 20.08'de ulaşacak."

Sivas – İstanbul YHT seferi kaç saat sürüyor?

Uraloğlu, İstanbul-Sivas seferinin 7 saat 18 dakika, Sivas-İstanbul seferinin ise 7 saat 8 dakika süreceğini belirterek, "Ekspres YHT'ler, Sivas-İstanbul arasında Yozgat, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Arifiye ve Pendik'te duracak. İlerleyen günlerde yolcu taleplerini dinleyeceğiz, gerekli değerlendirmeleri yaparak işletme planı değişiklikleri yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Ankara -  Sivas arası kaç saat?

Uraloğlu, Ankara-Sivas YHT'nin 26 Nisan 2023'te hizmete girmesiyle Ankara-Sivas arasındaki mesafenin 603 kilometreden 405 kilometreye, 12 saat olan seyahat süresinin 2 saate, Ankara-Yozgat arasının da 1 saate düştüğünü anımsattı. 

İstanbul - Sivas YHT bileti nasıl alınır?

TCDD web sitesine (www.tcdd.gov.tr) gidin ve “Bilet Al” seçeneğini seçin. Kalkış ve varış istasyonları, seyahat tarihi ve hizmet sınıfı (standart veya ticari) gibi seyahat bilgilerinizi girebileceğiniz bir sayfaya yönlendirileceksiniz.

Satın almak istediğiniz bilet sayısını ve ücret türünü (tek yön veya gidiş-dönüş) seçin. İndirim için uygunsanız (ör. öğrenciler, yaşlılar), bileti teslim alırken uygunluğunuzu kanıtlamanız gerekir.

Ödeme yönteminizi seçin. Biletlerinizin ödemesini kredi veya banka kartı ile ya da bankaların online ödeme sistemlerinden biriyle yapabilirsiniz.

Biletlerinizi yazdırın veya telefonunuza kaydedin. Biletlerinizi yazdırmayı seçerseniz, seyahat günü yanınızda getirdiğinizden emin olun. Biletleri telefonunuza kaydederseniz, QR kodunu kondüktöre göstererek istasyonda ibraz edebilirsiniz.

TCDD YHT bileti almak için tıklayın

Editör: Esra Seyirden