Alışverişte yeni dönem: İki bankanın kredi kartları birleşiyor
Alışverişte yeni dönem: İki bankanın kredi kartları birleşiyor
İçeriği Görüntüle

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, özel sektör iş birliklerini sürdürmeye devam ediyor. Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı ile İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) arasında önemli bir protokol imzalandı. İmzalanan protokolle birlikte eski hükümlülerin çalışma hayatına girişi noktasında adımlar atılacak. Protokole göre; denetimli serbestlik kapsamındaki yükümlüler ile eski hükümlülerin çalışma hayatına katılımları desteklenecek.

Protokolün imza törenine Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Çelik, İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace, İAOSB Bölge Müdürü Engin Bişar, Adalet Bakanlığı Kontrolörleri Gökhan Etem ve Yasin Yıldız, Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdürü Orhan Kaykaç ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü personeli katıldı.

Ayrıca protokol kapsamında özel sektör işverenlerine yönelik bilgilendirme ve farkındalık çalışması yürütülecek. Mesleki gelişimin desteklenmesine ve çalışma hayatına uyumun kolaylaştırılmasına yönelik çalışmalar da bu kapsamda gerçekleştirilecek.

İAOSB bünyesinde faaliyet gösteren Özel İstihdam Bürosu, bölge firmaların personel ihtiyaçlarının karşılanması ve iş arayan personellerin istidama katılması yönünde çalışmalarını sürdürüyor. Büronun bu anlamdaki deneyimlerinin protokole katkı sağlaması bekleniyor.

Kaynak: İZMİR ATATÜRK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ BASIN BÜLTENİ