Haziran ayında akaryakıt fiyatlarının vergi matrahında yapılan değişiklik, benzin ve motorinin litre fiyatında 5-6 lirayı bulan artışa neden olurken, aylardır art arda yapılan zamlar ile benzin fiyatları 40, motorin fiyatları ise 45 lira seviyelerine dayandı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş'ın pos komisyonunu vatandaşlardan alma hamlesi milyonlarca araç sahibini isyan ettirdi.

Akaryakıt istasyonları kayıp yaşıyor! 

Ekim ayında birçok banka için yüzde 3.5 seviyesine yükseltilen pos komisyonu, akaryakıt istasyonlarını da harekete geçirdi. EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, söz konusu komisyon oranları nedeniyle akaryakıt istasyonlarının büyük bir gelir kaybı yaşadığını belirterek, bu durumun önüne geçebilmek için komisyon oranının vatandaşlara yansıtılması tavsiyesinde bulundu.

Akaryakıt Komsiyon 2

Litre başına 1.55 TL komisyon ödenecek

Türkiye genelinde benzinin litresi ortalama 39,42 motorinin ise litre fiyatı 44,35 liradan satılmakta. Yüzde 3.5 oranındaki pos komisyonunun vatandaşlara yansıtılması halinde araç sahipleri, litre başına 1.55 TL'yi bulan ek ödeme yapmış olacak.

Ayrıca söz konusu teklifin, yüzdelik oran üzerinden geçerli olması nedeniyle akaryakıt fiyatları her zamlandığında, vatandaşların komisyon nedeniyle ödedikleri kesinti ücreti de otomatik olarak artış göstermesi bekleniyor.

Editör: Esra Seyirden