Petrol fiyatları, Batı Asya’da yeniden şiddetlenen çatışmaların etkisiyle haftaya sert yükselişle başladı.
Brent petrolün varil fiyatı yeni haftanın ilk işlem gününde yaklaşık yüzde 5 artışla 98 dolar seviyesine yaklaşırken, ABD ham petrolü de benzer yükselişle 95 dolar sınırına yaklaştı.
Cumhuriyet’in aktardığına göre; Dün İran, daha önce açıkladığı şekilde Lübnan saldırılarına misilleme olarak İsrail’e yönelik saldırı gerçekleştirdi. İsrail’in de İran’a karşı saldırılar düzenlediği bildirildi.
İran ile ABD arasında olası bir barış anlaşmasına yönelik beklentiler nedeniyle geçen hafta gerileyen petrol fiyatları, ABD destekli İsrail güçlerinin sürdürdüğü saldırıların ardından yeniden yükselişe geçti.





