Karşıyaka Belediyesi, yarıyıl tatiline giren çocukları bilim ve eğlence ile buluşturacak. Karşıyaka Belediyesi Evrensel Çocuk Merkezi ve planetaryumda paleontologlar, biyologlar, fizikçiler, aile-çocuk danışma rehberi ve müze rehberleri ile hazırlanan program kapsamında yarıyıl tatiline özel atölye çalışmaları, film gösterimleri ve dans gösterileri olacak. Diğer yandan; Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi de lezzet dolu atölyeleriyle çocukları konuk edecek.

Onlarca farklı eğlence 

Türkiye’de alanında ilk ve tek olan Evrensel Çocuk Merkezi Karşıyaka Eğitim Kampüsü’nde çamur atölyesinden fosil bilimciler atölyesine kadar çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Çocuklar yarıyıl tatilinde de hem eğlenecek hem de öğrenecek. Merkezde tatil boyunca çeşitli yaş gruplarına yönelik olarak; ‘Kuvvet ve Hareket Atölyesi’, ‘Bez Çanta Boyama Atölyesi’, ‘Yıldızların Parmak İzi Atölyesi’, ‘Dino Kaşifler Atölyesi’, ‘Fosil Bilimciler Atölyesi’, ‘Hayalimdeki Gezegenler Atölyesi’, ‘Parfüm Atölyesi’, ‘Tutkal Yapım Atölyesi’, ‘İskelet Sistemi Atölyesi’ ve ‘Manyetik Çamur Atölyesi’ etkinlikleri gerçekleştirilecek. Hafta sonları ise programa ek, fazladan bir seans olarak ‘Bez Çanta Boyama Atölyesi’ 4-7 yaş aralığındaki minikleri konuk edecek. Ayrıca; 20-23-25-27-29-30 Ocak’ta ve 1-3 Şubat’ta ‘Ormanda Biri Var’ tiyatro oyununun gösterimi gerçekleştirilecek. 21-22-24-26-28-31 Ocak’ta ve 2 Şubat’ta bubble show, dans gösterisi ve yüz boyama etkinlikleri yapılacak. 

Yıldızlara yolculuk 

Evrensel Çocuk Merkezi Karşıyaka Eğitim Kampüsü içerisinde Eylül 2021’de hizmete açılan ve Ege Bölgesi’nin en büyüğü olma özelliği taşıyan planetaryumda da tatile özel film gösterimleri olacak. Hafta içi her gün ‘Işık Krallığı’, ‘Çocuklar İçin Güneş Sistemi’, ‘Ağaçların Yaşamı’, ‘Astralis’, ‘Işık İle Yolculuk’ ile programa yeni eklenen ‘Dünya Dışından’ filmleri gösterilecek. Hafta sonu ise fazladan bir seans olarak ‘Işık Krallığı’ isimli film izleyicileri konuk edecek. Kubbe şeklinde, 16 metre çapında bir çatıya sahip olan mekan; özgün yapısı, mimarisi, büyüklüğü, içeriği ve teknolojik özellikleriyle dikkat çekiyor. Türkiye’nin en donanımlı ve yüksek kapasiteli planetaryumları arasında yer alan tesis, 360 derece bir evren küresi içinde film izlemeye olanak sağlıyor.

Macera Parkı çocukları bekliyor

Kısa zaman içinde çocuk ve gençler tarafından çok beğenilen, maceranın yeni adresi olarak gösterilen Yalı Mahallesi’ndeki Macera Park da yarıyıl tatilinde de hizmet vermeye devam edecek. Tesiste 65 metrelik zipline, tırmanma duvarı ve üst kat ip parkurunun bulunduğu bölüm; 7 yaş üzeri, 120 cm’den uzun ve 40-120 kg aralığındaki tüm konuklara hizmet veriyor. Bu bölümdeki ip parkurunda geometrik şekil, hamak köprü, ayak izi adımlama, sallanan lastik, komando köprüsü yer alıyor. Alt kat ip parkuru, ağ trambolin ve salto trambolinden oluşan bölüm ise 4 yaş ve üzerine hitap ediyor. Buradaki ip parkurunda da toplam 9 farklı oyun grubu bulunuyor. Minikler kum torbaları, tüp geçit, sandık köprü ve lastik köprü oyunlarında maceranın ve eğlencenin tadını çıkarıyor. Ayrıca, alan içerisindeki Macera Parkı Kafe de kullanıcılara ve çevre sakinlerine hizmet sunmaya devam ediyor.

Çocuklar çikolataya doyacak

Öte yandan; Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş. bünyesindeki Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi de yarıyıl tatilinde çocuk ve gençlere yönelik birbirinden keyifli atölyeler gerçekleştirecek. Program kapsamında 23 Ocak’ta ‘Mutlu Pizzalar’ (5-12 yaş), 25 Ocak’ta ‘Bom Bom Çikolata’ (5-12 yaş) ve ‘Genç Meksikalı Taco’ (12-17 yaş), 28 Ocak’ta ‘Şef Adnan Öztürk ile Genç Sushi’ (12-17 yaş), 29 ve 30 Ocak’ta ‘Genç Barista’ (14-17 yaş) atölyeleri düzenlenecek. 

Ücretsiz etkinlikler var

Anne-çocuk atölyeleri kapsamında ise 26 Ocak’ta ‘Pizza’, 27 Ocak’ta ‘Şef Ezgi Canbaz ile Cupcake Tasarım’ ve 28 Ocak’ta ‘Şef Adnan Öztürk ile Sushi’ yapımına dair bilgiler paylaşılacak. Bu atölyelere 5-12 yaş arası çocuklar, anneleri ile birlikte katılacak. 

Ahmet Taner Kışlalı Parkı Gondol Kafe yanında bulunan MSM’de sınırlı kontenjan ile gerçekleştirilen atölyelere katılmak isteyenler 0232 337 26 44 veya 0552 037 00 47 numaralı telefonlardan ayrıntılı bilgi alabilecek ve ön kayıt yaptırabilecek.

Hem eğitici hem öğretici etkinlikler

Çocukların tatilde boş vakitlerini eğlenceli olduğu kadar nitelikli aktiviteler ile geçirmelerini sağlamak amacıyla program hazırladıklarını vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımızın umutla ilerlemesi, sahip oldukları evrensel değerleri muhafaza etmeleri; bununla birlikte sanatla, bilimle ve sporla iç içe büyümeleri amacıyla çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Etkinliklerimizde, programalarımızda bunu odak noktamıza alıyor, kentimize kazandırdığımız merkezlerimizde bu anlayışla hizmet veriyoruz. Evrensel Çocuk Merkezi eğitim Kampüsü ve planetaryum da bu hizmet anlayışımızda çok önemli bir noktada bulunuyor. Bu nitelikli ve çağdaş tesiste çocuklarımıza hem eğitici hem de eğlenceli deneyimler sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Teknolojik altyapısıyla Türkiye'nin en iyilerinden biri olan planetaryuma, Evrensel Çocuk Merkezi Eğitim Kampüsü’ne, Macera Park’a ve Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’ne tüm çocukları ve aileleri bekliyoruz. Şimdiden keyifli ve sağlıklı tatiller dilerim” dedi.

Editör: Esra Seyirden