Mihrican CANDEMİR- DEVA Partisi Bayraklı Belediye Başkan Adayı Refik Hakan Tufan, İzTV’de yayınlanan Özgür Coşkun’un sunduğu Seçime Doğru programına konuk oldu. Esnafın, deprem mağduru insanların, gençlerin, kadınların ve emeklilerin problemlerine değinen Tufan, projelerinden bahsederek bu problemlere çözüm getireceğini ifade etti.

Değişim istiyoruz

DEVA Partisi’yle de birçok konuda özdeşleştiklerini ve desteklendiğini söyleyen Tufan, Bayraklı’da değişim yaratmak istediklerini ifade etti. Tufan, “Genç, dinamik, vizyonu olan bir adayın başkan olmasını istiyoruz. Fakat en önemlisi halka dokunsun istiyoruz. Genel seçimden beri sahalardayız. Hiç bırakmadık ve adaylık sürecimde de her gün sokak sokak geziyoruz. Felsefemiz şu; girilmedik sokak, sıkılmadık el ve kalbine giremedik kimse kalmayacak. 24 mahalleyi adım adım gezeceğiz. Şimdi de esnaflarımızla el sıkışıyoruz ve çok güzel dönütler alıyoruz. Bu durum da bizi gelecek için heyecanlandırıyor ve umutlandırıyor. Açıkçası ben çok inançlıyım. Gençlerle, kadınlarımızla kazanacağız. Onları topluma entegre edeceğiz ve gençlerimizi sokakta bırakmayacağız. Gençlerimizi eğitime teşvik edeceğiz. Bu dediklerim toplumun geleceği için çok önemli. Umuyorum ki 31 Mart günü halkımız damgayı DEVA’ya basacak ve Refik Hakan Tufan’ı başkan yapacaklar. 1 Nisan’da da Belediye Başkanı olduğum gün sokaklara çıkacağız ve projelerimizle DEVA Parti’nin belediyeciliğini, şeffaflığını halka açık bir şekilde hesap veriyor oluşunu halka göstereceğiz” şeklinde konuştu.


Hep birlikte yöneteceğiz

Bayraklı’da sahaya çıktıkları zaman insanlardan güzel tepkiler aldıklarını ve destek gördüklerini söyleyen Tufan, “Arkamızdaki genç, dinamik ekip ile birlikte çalışacağız. Bayraklı’da uzlaşı sağlayarak hep birlikte Bayraklı’yı yöneteceğiz” ifadelerini kullandı.

Hayal değil, biz yapacağız

Kamu israfını keserek, emeklilere ve öğrencilere aktaracaklarını, maddi destek sağlayacaklarını ifade eden Tufan, “Malum ekonomik kriz var. Emekliler, gençler, kadınlar herkes mağdur. Genel siyasetin sorununu yerelde çözemeyebiliriz ama bir nebze de olsa onları rahatlatmak istiyoruz. Bayraklı’da bir değişim yaratıp, ışık tutalım, öncü olalım istiyoruz. Her ay 2 bin TL ek bütçe ayırıp, emeklilere maddi destek vermek istiyoruz. Ayrıca emeklilere belediyenin işletmelerinde çayı ve kahveyi 1 TL yapmayı düşünüyoruz. Emeklilerimiz artık refah seviyesinin artmasını istiyor. Biz de emeklilere bu noktada destek olmak istiyoruz. Ayrıca öğrencilerin halinden en iyi biz anlarız. Diyorum ki Bayraklı’da ikamet eden her üniversite öğrencimize 4 bin 500 TL maddi destek sağlayacağız. Bunlar hayal değil, bunları biz yapacağız. Bunların teminatını oluşturduk” diye konuştu. Ayrıca çalışmayan ev kadınlarına da maddi destek sağlayacaklarını söyleyen Tufan, “Artık halkımıza dokunmalıyız. Bayraklı’da kimse aç yatmasın” dedi. Aynı zamanda Bayraklı’ya halı saha kazandıracaklarını ve kadınlar için özel kurslar açacaklarını da ifade eden Tufan, “Gençlerle ilgili projelerimiz var. Onlara istihdam yaratacağız. Sahaya, hayata entegre edeceğiz. Spora teşvik edeceğiz” diye konuştu.

Turistleri çekeceğiz

Bayraklı’ya turist çekmek için Turan bölgesine ‘Yap İşlet Devret Yat Projesi’ düşündüklerini ifade eden Tufan, “Bayraklı turizm cenneti olabilir. Bayraklı’ya turist çekerek yatırımcı sağlayacağız. Turistler geldiğinde Sevgi Yolu esnafı ve diğer esnaflar daha da rahatlayacak. Çünkü kasaya döviz girecek ve ekonomi şahlanacak. Bu durum İzmir’e de Türkiye’ye de olumlu yönde etki yapacak” dedi. Ayrıca Bayraklı’da otopark sorununa da değinen Tufan, “Bayraklı’daki otopark sorununu, katlı otopark yaparak çözmeyi düşünüyoruz. Bayraklı’nın çeşitli noktalarına en azından iki tane otopark koyarsak bir nebze de olsa trafiği azaltabiliriz” dedi.

Pazar esnafı dertli

Pazar esnafının sıkıntıları olduğunu vurgulayan Tufan, “Mesela ben cumartesi pazarının orada oturuyorum. Orası sit alanı ve bununla ilgili emsal kararlar var. Geçmiş dönem mevcut Belediye Başkanı bununla ilgili bir çalışma yapmadı, daha doğrusu yaptırmadı. Söyledik, bakın dedik Eskişehir'de bunun örnekleri var. Yani ‘hukukçularla değerlendirelim bunu’ dedik.  En azından ‘oraya açılır kapanır tente koyarsak, esnafımız yağmur yağdığında mağdur olmaz’ dedik. Bakın her cumartesi günü yağmur yağdığında, esnaf sabahtan malları ucuza satıp zarar ediyor. Pazar pazarı da aynı şekilde. Esnaf belediye başkanına izah etmiş fakat maalesef geri dönüş alamamış” ifadelerini kullandı. Aynı zamanda ibadethanelere temizlik konusunda destek vereceklerini de belirten Tufan, Bayraklı sahile seyyar tuvalet yapacaklarını da söyledi.

Sorunlar çözülmedi

Mevcut Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’a eleştirilerde bulunan ve 30 Ekim Depremi mağduru vatandaşların sorunlarının hala çözülmediğini belirten Tufan, “Bu dönem Belediye Başkan Adayı olarak her esnafı geziyorum, vatandaşlarla iletişime geçiyorum, ‘Serdar Başkan bir kere yanınıza uğradı mı?’ diyorum, vatandaş ‘İlk defa sen geldin, bir kere belediye başkanını görmedik. Sadece genel seçimde geldi’ diyor. Ayrıca Bayraklı sadece Manavkuyu’dan, Adalet mahallesinden, Mansuroğlu’ndan ibaret değil. Bayraklı’da birçok deprem mağduru vatandaşımız var. Hala bu vatandaşlarımızın problemleri çözülmedi. İnsanlar maddi sıkıntı içerisinde. Artık insanlar bıktı. DEVA Belediyeciliği’ni halka anlatmak istiyoruz. Halkın arasına iniyoruz ve diyoruz ki ‘Umudunuzu yitirmeyin, Hakan Tufan geliyor. O da sizden biri’. Türkiye iki partiden ibaret değil. AKP ve CHP kırılgan bir parti olmasıyla beraber artık bizleri bunu aşması gerekiyor. Demokrasiden söz ediyorsak, Türkiye’nin iki partiden ibaret olmadığını göstermek zorundayız. DEVA Partisi hem muhafazakar kitleye hem liberal kitleye hem de sosyal demokratlara, Kürtlere hitap eden bir Merkez sağ merkez parti konumunda. O yüzden kendimizi anlatırken burada hiç zorluk yaşamıyoruz” diye konuştu.

Kazanan Bayraklı olsun

Bayraklı halkının kendilerine sıcak baktığını ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’dan umutlu olduklarını ifade eden Tufan, “Halk Ali Bey’i geçmiş dönemden tanıdığı için bizlere çok sıcak yaklaşıyor ve umutlu olduklarını ifade ediyor. Enflasyonun bu kadar arttığı bir dönemde Ali Babacan’dan beklenti çok ve bizlere de çok büyük iş düşüyor. Biz, İzmir’i DEVA Belediyeciliği ile tanıştıracağız. Sadece Bayraklı için değil, diğer ilçelerimizde de çok başarılı adaylarımız var. Biz diyoruz ki, Türkiye artık değişim istiyor” diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: Özlem Çimen Durmaz