Emek Partisi (EMEP), Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı idam edilişlerinin 54’üncü yıl dönümü dolayısıyla Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Merkezi Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen etkinlikle andı. Anma konserine EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, direnişteki DIGEL tekstil işçileri ve grevdeki Temel Conta işçilerinin yanı sıra pek çok sendika ve kitle örgütü temsilcisi de katıldı.

“SENDİKA ANAYASAL HAKTIR”

Temel Conta işçileri adına konuşan Petrol-İş İşyeri temsilcisi Sinem Kaya, “Türkiye’nin anayasasında yazan sendika hakkımız için mücadele ediyoruz. ‘Sendika anayasal haktır’ diyenler dönsün bizlere baksın” dedi. Grev süresince patron ve devletin baskılarına maruz kaldıklarını hatırlatan Kaya, “Bizler ekmeğimiz için, çocuklarımızın geleceği için mücadele ediyoruz. Zafere kadar korkmayacağız, susmayacağız, eğilip bükülmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“DİRENİŞ DEVAM EDİYOR”

Ege Serbest Bölgesi kapısı önünde 475 gündür mücadelelerini sürdüren Teksif üyesi DIGEL Tekstil işçileri adına konuşan Oktay Yıldız ise sefalet ücretlerine karşı insana yakışır çalışma koşulları için sendikalaştıklarını söyledi. Sendikalaştıkları için 15 işçinin işten atıldığını hatırlatan Yıldız, “Dışarıda bizler, içeride yüzlerce arkadaşımız onurlu ve mücadeleci bir şekilde direnişe devam ediyor. Temel Conta işçilerinin de yanındayız. Arkadaşlarımız tutuklandığında onların mücadelesini devraldık. Yaşasın tutuklanan işçilerle dayanışma” ifadelerini kullandı.

“MÜCADELELERİ HÂLÂ GÜNCEL”

Anmada konuşan Emek Gençliği MYK Üyesi Deniz Gökmen ise “Denizlerin temsil ettiği antiemperyalist hat hâlâ günceldir. Denizler, emperyalizmin yalnızca dış politik bir sorun değil; ülkenin ekonomik, siyasal ve sınıfsal yapısıyla iç içe geçmiş bir sömürü ilişkisi olduğunu ortaya koyuyordu. Bu yüzden onların mücadelesi işçi sınıfının, emekçilerin ve gençliğin birleşik mücadelesiydi” diye konuştu.

NATO ZİRVESİNE KARŞI MÜCADELE ÇAĞRISI”

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Seyit Aslan ise “Denizler 6. Filo’yu Dolmabahçe’de denize döktüler. Bugün Türkiye’deki işbirlikçiler ise Amerikan askerlerini, emperyalist güçleri Türkiye’de ağırlamak için yarışıyorlar” dedi. Temmuz ayında yapılacak NATO zirvesine değinen Aslan, bu zirvede yeni savaş ve katliamların planlanacağına dikkat çekerek “Türkiye’deki işbirlikçiler, saray rejimi bu zirvenin sorunsuz geçmesi için şimdiden canla başla çalışmaya devam ediyorlar. Yeni havalimanları yapılıyor, yeni yollar yapılıyor. O emperyalist, o barbar haydutları karşılamak için Türkiye’nin işçilerinin ve emekçilerinin alın terinden biriktirilen paraları bu emperyalist barbarlar için harcıyorlar” diye konuştu. NATO zirvesine karşı mücadele çağrısı yapan Aslan, “Türkiye’de toplanmasını istemiyoruz. Zirveye karşı NATO’nun nasıl bir savaş örgütü olduğunu işçilere, emekçilere, halka anlatmamız gerekiyor” dedi.

CHP'li Özcan İzmirlinin dertlerine ortak oldu: 8 kez varlıkla barışacağınıza bir kez yoksullukla savaşsaydınız
CHP'li Özcan İzmirlinin dertlerine ortak oldu: 8 kez varlıkla barışacağınıza bir kez yoksullukla savaşsaydınız
İçeriği Görüntüle

“SAVAŞ İÇİN PARA HARCANMASIN”

NATO kararı doğrultusunda silahlanma bütçesinin artırılmasına da tepki gösteren Aslan, “Bu Türkiye işçi emekçilerin alın teridir, emeğidir. Savaşa para harcanmasını istemiyoruz” ifadelerini kullandı. Aslan konuşmasında Digel direnişçileri ile Temel Conta’da grevde olan işçileri de selamladı, tutuklu sendikacılarla ve gazetecilerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Kaynak: EMEP BASIN BÜLTENİ