AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Oktay Saral, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla rap sanatçılarını hedef aldı. Daha önce müzik grubu Manifest’i eleştiren Saral, bu kez rapçilerin toplumun ahlaki yapısını zedelediğini öne sürdü.
RAPÇİLERİN TOPLUMA ETKİSİ ELEŞTİRİLDİ
Sosyal medya paylaşımında Saral, rapçilerin sanat kisvesi altında gençlerin zihin dünyasını olumsuz etkilediğini savundu. Saral, “Toplumun ahlaki değerlerini hedef alan ve gençlerin zihinlerini kirleten bu anlayış, milletimizin değerleriyle çatışıyor. Kimse, para ve alkış uğruna toplumun manevi temellerini dinamitleme hakkına sahip değildir” ifadelerini kullandı.
Saral paylaşımında ayrıca, “Popülerlik uğruna her türlü seviyesizliği meşrulaştırmaya çalışanlar bilmelidir ki; bu topraklar, köksüzlük üzerinden prim yapanların değil, kültürüne, inancına ve ahlakına sahip çıkanların yurdudur. Sanat maskesi altında sergilenen bu çürümüş zihniyet, gençlerimizi zehirleyen bir propaganda aracına dönüşmüştür” değerlendirmesinde bulundu.
MANİFEST GRUBU HEDEF ALINMIŞTI
Oktay Saral, daha önce 6 kişilik Manifest müzik ve dans grubunu da hedef almıştı. 7 Eylül 2025’te yaptığı paylaşımda Saral, grup üyelerini sert ifadelerle eleştirerek, “Manifest grubu denen bu ahlâksız ve edepsiz kişiler, bir daha bu tür teşhirciliği yapamayacak şekilde haklarında işlem yapılmalıdır” demişti. Bu paylaşımın ardından grup üyeleri hakkında “hayasızca hareketler” ve “teşhircilik” suçlamalarıyla soruşturma başlatılmıştı.
SOSYAL MEDYA VE TARTIŞMALAR
Oktay Saral’ın rapçileri ve Manifest’i hedef alan açıklamaları, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Saral’ın sözleri, özellikle gençler ve müzik sektörü tarafından tartışma konusu olurken, sanat ve ahlak arasındaki sınırlar tekrar gündeme geldi.





