Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Ağrı’nın Doğubayazıt bölgesinde görev yapan bir askeri aracın kaza yaptığını ve olayda bir askerin daha şehit olduğunu duyurdu. Bakanlık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Piyade Uzman Çavuş Yusuf Açay’ın yaşamını yitirdiğini duyurmuştu. Akşam saatlerinde yapılan ikinci açıklamada Ulaştırma Uzman Çavuş Selman Akarsel'in de şehit düştüğü haberini verildi.
ACI HABER HATAY VE KONYA'YA ULAŞTI
Askeri yetkililer, 25 yaşındaki Açay'ın, Demirkonak Mahallesi'nde yaşayan annesi Emine Açay'a sağlık ekipleri eşliğinde şehadet haberini verdi. Haberin ardından eve ve çevresine Türk bayrakları asıldı. Babasını 2003'te kaybettiği ve bekar olduğu öğrenilen Açay'ın cenazesi, yarın Kırıkhan Şehitliği'nde toprağa verilecek.
Şehit Selman Akarsel’in cenazesinin de yarın öğle namazını müteakip memleketi Konya Şehitliği Namazgâhı’nda kılınacağı öğrenildi. Cenaze namazının ardından şehit Akarsel’in Konya Şehitliği’ne defnedileceği bildirildi.
"MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN"
İki şehit için yurttaşlardan sosyal medyada taziye mesajları yağarken siyasilerden de ailelere başsağlığı dilekleri geldi.
CHP Lideri Özgür Özel "Ağrı Doğubeyazıt’ta meydana gelen askeri araç kazasında şehit olan kahraman askerlerimiz Yusuf Açay ve Selman Akarsel’e Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağolsun" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da "Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde meydana gelen askeri araç kazasında şehit düşen evlatlarımız P. Uzm. Çvş. Yusuf Açay ve Ulş. Uzm. Çvş. Selman Akarsel’in haberi içimizi yaktı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, geride kalan acılı ailelerine sabır ve metanet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, mesajında "Ağrı Doğubeyazıt’ta meydana gelen askeri araç kazasında şehit olan kahraman askerlerimiz Yusuf Açay ve Selman Akarsel’e Allah’tan rahmet; kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan mesajında "Ağrı Doğubeyazıt’ta meydana gelen araç kazasında şehit olan kahraman Mehmetçiklerimiz Piyade Uzman Çavuş Yusuf Açay ve Ulaştırma Uzman Çavuş Selman Akarsel’e Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine sabır diliyorum. Ulusumuzun başı sağ olsun" dedi.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu da "Ağrı Doğubeyazıt'ta meydana gelen askeri araç kazasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Yusuf Açay'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Milletimizin başı sağolsun." ifadelerini kullandı.

Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun ise mesajında "Ağrı Doğubeyazıt'ta, Piyade Uzman Çavuş Yusuf Açay'ın şehit düştüğü askeri araç kazasında ağır yaralanan Ulaştırma Uzman Çavuş Selman Akarsel'in de şehit olduğu haberini derin bir üzüntüyle öğrendik. Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabırlar diliyorum. Başımız sağolsun." dedi.






