Depremde enkaz altında kalan 15 yaşındaki kızı Irmak’ın elini tutarken foto muhabir Adem Altan tarafından çekilen fotoğrafı ile hafızalara kazınan; kızı ile birlikte iki ağabeyini,  annesini, yengesini, iki yeğenini de depremlerde kaybeden Kahramanmaraşlı Mesut Hançer, depremin birinci yılında konuştu.

Gün geçtikçe özlemini çekiyoruz

Kahramanmaraşlı Mesut Hançer, şunları söyledi:
“Bu acı hiçbir zaman tarif edilemez. Çünkü evlat acısı daha kötüymüş, hepsini unutturdu. Evlat hiç unutulmuyor. Bir seneden beri ateşimiz hiç sönmedi, acımız hiç sönmedi. Acısını daha kötü çekiyoruz, gün geçtikçe özlemini çekiyoruz.”
Hançer, fotoğraf karesi ile ilgili olarak da “O şekilde görmek çok kötü bir acı. Kızın, evladın o şekilde orada beton yığınlarının atında… Hiç tarif edilemeyecek bir acı.  Zaman geçiyor ama bizim acımız daha da çoğalıyor. Hiç geçmiyor acımız bizim. Mezarlığı hiç boş bırakmıyoruz, ikinci adresimiz burası oldu. Ankara’dan gelince direkt oraya gidiyoruz” dedi.

Ankara’da yeni bir hayata başladı

Depremde, kızını ve yakınlarını kaybeden ve evinden barkından olan Hançer ve ailesine Gülseven Medya Grup Başkanı Necat Gülseven ve eşi Ebru Yaşar sahip çıkmıştı. Çift, Hançer’e Ankara’dan ev alıp, TV100’ün Ankara Temsilciliğinde iş verdi. Hançer, bu süreci de şöyle anlattı:
“Fotoğraftan sonra Necat Gülseven aradı. Ankara’ya götürdü bizi. TV100’de iş imkanı sağladı. 1 senedir, yıldır kendisinin yanında çalışıyoruz. Ebru Yaşar da her türlü imkanı sağladı. Evimizi aldı, eşyamızı açtı. Her türlü imkanı sağladılar.”
Kaynak: ANKA

Editör: Esra Seyirden